BigHistorySite.com

Waarschuwing: Dit is een automatische vertaling van de machine. Er kunnen onjuistheden of onvolledigheden.

terug naar: hoofdpagina

Contacteer ons

Een oproep tot actie

door William McGaughey

 

Wat voor soort platform?

Met betrekking tot het platform van de auteur

Dit is wat bekend staat als een auteur "platform". Het idee is dat een auteur een plek te creëren op het web waar de personen die geïnteresseerd zijn in zijn of haar werk kan samenkomen en e-mailadressen kunnen worden verzameld. Deze zullen dan worden gebruikt voor een web-based nieuwsbrief om rente te bouwen en ontwikkelen van een fan base. Toen de auteur volgende boek wordt gepubliceerd, zal het een gevestigde markt tegen de tijd dat te koop wordt aangeboden. Veel mensen, afgestemd op de auteur vorige werken en geïnformeerd door de nieuwsbrief gehouden, zal worden aanleg voor het nieuwe boek te kopen. Dat is hoe de marketing van boeken wordt gedaan in het digitale tijdperk.

William McGaughey is de auteur van de Geschiedenis van de Triple Bestaan en eerdere boeken zoals vijf tijdperken van de geschiedenis. Hij is de eigenaar van verschillende websites op verschillende gebieden.

Het probleem met betrekking tot de "platform auteur" is dat McGaughey niet van plan om nog meer boeken van de grote geschiedenis te publiceren. Geschiedenis van de Triple Bestaan is zijn definitieve werk. In tegenstelling tot fictie boeken, heeft zijn waarde niet in de vaardigheid van de auteur, met of stijl van schrijven, maar in het ontwerp van het verhaal liggen. Het ontwerp is niet alleen iets gecreëerd door creatieve verbeelding van de auteur, maar ook door middel van logische contouren binnen het verhaal zelf. In tegenstelling tot andere geschiedenissen, het onderwerp van dit boek is zo groot dat de lezer niet te lezen voor specifieke kennis, maar voor algemeen begrip. Met andere woorden, dit is een boek dat het bewustzijn van het universum en van een persoon plaats breidt uit in het.

Geschiedenis van de Triple bestaan is McGaughey's nieuwste en wellicht laatste boek op het gebied van de geschiedenis. Het is een boek op het gebied van de Grote Geschiedenis, een genre ontwikkeld door de Australische hoogleraar geschiedenis David Christian. Zijn vorige boek, vijf tijdperken van beschaving, was op het gebied van de wereldgeschiedenis. Op het moment dat deze werd gedacht dat de breedste gebied van de historische studie zijn.

Beide velden van de geschiedenis zijn het bestuderen waard. Grote geschiedenis, een combinatie van natuurlijke en menselijke geschiedenis, is de geschiedenis van alles in het universum. Wereldgeschiedenis, zoals hier gedefinieerd, is de geschiedenis van de menselijke samenleving, omdat het schrijven was vijf of zes duizend jaar geleden uitgevonden. Geschreven verslagen vormen een basis van kennis over het verleden menselijke ervaring. Deze kennis is gebaseerd op het bewustzijn van de mensen die het schrijven deed. Grote geschiedenis, in tegenstelling, is mede afhankelijk van de kennis indirect verkregen door de opmerkingen en conclusies van de empirische wetenschap.

Geschiedenis en wetenschap

Met dit in gedachten, laten we terugkeren naar het idee van het platform van een auteur. Beide vijf tijdperken van beschaving en geschiedenis van de Triple Bestaan zijn scheppingsverhalen. Het eerste is het verhaal van beschavingen. De tweede is het verhaal van alles wat bestaat. Het is het verhaal van de materie, leven en denken, die samen de "triple bestaan" bevatten. Creatie is niet alleen de vonk van de initiële creatie, maar ook latere gebeurtenissen aantonen hoe deze wordt ontwikkeld tot wat we vandaag zien.

In deze twee boeken, heb ik mijn beeld van hoe de scheppingsverhalen zou worden verteld uitgedrukt. Als zodanig zijn ze uitingen van kennis. Maar kennis in een wetenschappelijk tijdperk niet over een definitieve versie. Zo is het ook met de wereldgeschiedenis en grote historie. Ze zijn beide werken in uitvoering. Men laat de mogelijkheid dat een betere versie van de waarheid mee kan komen in de toekomst als de wetenschappelijke kennis uitbreidt en creatieve personen die werken aan het opstellen van deze kennis te openen.

Ik zou dit idee te combineren met die van het platform van een auteur. Dit is mijn platform als auteur, maar een platform voor de onderneming in die hopelijk een aantal mensen, waaronder ikzelf zullen worden betrokken te zijn. Dit platform zal e-mails te werven voor het doel van het bouwen van een gemeenschap van mensen die geïnteresseerd zijn in de onderneming van het creëren van de wereldgeschiedenis en de grote geschiedenis. We hebben een gemeenschap van wetenschappers gericht op dergelijke aspiraties. In eerste instantie kan het online zijn.

Traditioneel, het nastreven van kennis is de provincie van de academische wereld. Ik hoop dat academische instellingen zal blijven om de productie van historische kennis te sponsoren, maar we kunnen niet al onze eieren in één mand. Helaas, de Amerikaanse hogescholen en universiteiten worden steeds als ondernemingen in plaats van plaatsen van onderzoek of onderwijs. Hun missie is geworden voor studenten die de volledige vracht van de alsmaar stijgende schoolgeld kunnen betalen trekken. Dit wordt gedaan door hard-sell marketing aan potentiële studenten en het verstrekken van voorzieningen voor studenten wonen op de campus. Dat betekent dat, terwijl we zouden hopen dat de verbeterde high-school en college cursussen op het gebied van de wereldgeschiedenis en grote geschiedenis worden ontwikkeld, zullen andere wegen ook moeten worden onderzocht. We hebben nieuwe platforms voor het produceren en verspreiden van historische kennis dan wat bestaat op dit moment.

Denk aan hoe wetenschappelijke kennis wordt ontwikkeld. Veel, maar niet alles wordt gekweekt binnen academische instellingen. Individuele wetenschappers onderzoek doen, publiceren artikelen en boeken, en te onderwijzen cursussen. Maar de overheid, corporate onderzoeksinstellingen en andere organisaties ook een rol spelen. Er is geen centrale instantie aan deze activiteiten, in plaats daarvan, gespecialiseerde publicaties sponsoren artikelen over onderwerpen die van belang te coördineren. Academische en professionele verenigingen brengen gelijkgestemde wetenschappers samen om elkaars inspanningen te stimuleren.

Met betrekking tot de verenigingen, de wereldgeschiedenis heeft de World History Association (WHA) en de Internationale Vereniging voor de vergelijkende studie van Beschavingen (ISCSC), onder anderen. Grote geschiedenis heeft de International Big History Association (IBHA), opgericht in 2010. Beiden hebben regelmatig publicaties: The Journal of World History en vergelijkende Beschavingen beoordelen, aan de ene kant, en de online IBHA nieuwsbrief.

Wat ik vind ontbreekt in deze ondernemingen is een gevoel van vooruitgang in de productie van de geschiedenis aan de vooruitgang van de wetenschappelijke kennis aan te passen. De geleerden lijken te praten langs elkaar heen in plaats van in elkaar grijpen en komen tot een consensus. Dat kan zijn omdat de geschiedenis is een vorm van verhalen vertellen; en zo historici zijn auteurs gegeven volledige bevoegdheid om op hun eigen manier.

Ik ben voorstander van de autonomie van creatieve verhalen vertellen wanneer het is fictie, maar niet wanneer het schrijven wordt verondersteld om een ??objectief verslag van wat er is gebeurd in het verleden te produceren. Er moet dan streng bij de selectie van verhalen op te nemen in het beeld van de gebeurtenissen in het verleden. De verhalen moeten worden gecontroleerd op feitelijke juistheid of, in het geval van grote geschiedenis, voor de naleving van aanvaarde wetenschappelijke waarheden.

Erken dat storytelling is anders dan de wetenschap. Op een bepaalde manier, het is meer geavanceerde. Empirische wetenschap neemt observaties van natuurlijke fenomenen op bepaalde tijdstippen. De opgedane kennis uit de wetenschap heeft betrekking op wat er bestaat op het moment van de waarneming. Verhalen, anderzijds, beschrijft situaties of gebeurtenissen gedurende een tijdsperiode. De verteller moet verschillende waarnemingen ervaring verzamelen en te relateren aan elkaar chronologisch. Daarom storytelling gebaseerd op de wetenschap is alleen mogelijk als de wetenschappelijke kennis over geavanceerde en uitgebreid tot op zekere hoogte. Zo kon de primitieve astronomie niet hebben geweten van de Big Bang.

De onderneming van het veld van belang in dit platform komt neer op twee vragen: Hoe moet het verhaal van de wereldgeschiedenis worden verteld? Hoe moet het verhaal van de grote geschiedenis verteld worden? Elke persoon wordt uitgenodigd om deze vragen in zijn of haar eigen manier te beantwoorden. De antwoorden zijn te vinden door middel van persoonlijk onderzoek, gevolgd door contemplatie en schrijven. Het doel van de website is deze verschillende activiteiten op een bepaalde manier te coördineren.

De uitdaging

Wees een schrijver van de geschiedenis. Doe wat onderzoek. Maak uw eigen ontwerp. Maar dit is niet genoeg. Geschiedenis moet een samenwerkingsverband die, net als de wetenschap, de vooruitgang naar een nieuw niveau van begrip zijn. Dat betekent dat er veel verschillende mensen moeten schrijven geschiedenis en ze moeten dit doen op een manier die is gekoppeld aan het werk van anderen. Dan historici niet gewoon langs elkaar praten, maar met elkaar praten en de grotere publiek van personen die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen.

Daarom hoop ik dat deze website, of platform auteur, kan worden gebruikt voor storytelling om een structuur van historische kennis naderen van wat er is gemaakt voor de wetenschappelijke kennis te creëren. Ik heb een dergelijke structuur die in mijn boek, Geschiedenis van de Triple Bestaan, maar ook erkennen dat dit niet het laatste woord. Als iemand wil een ander boek van de grote geschiedenis te schrijven met een heel ander ontwerp, zou ik die inspanning aan te moedigen. Of, als iemand wil een deel van een ander ontwerp op bepaalde plaatsen mijn boek te herschrijven, zou ik blij dat ook. De meer modellen van de geschiedenis, hoe beter. Uiteindelijk de verschillende inspanningen schriftelijk geschiedenis zal zich uit te zoeken in een verbeterde structuur van de waarheid.

Er is ook een andere manier dat de geschiedenis kan worden uitgebreid en verbeterd. Het heeft te maken met het niveau van detail. Een wereld geschiedenis of grote geschiedenis noodzakelijkerwijs wordt verteld in algemene termen. Er is niet genoeg ruimte in detail te gaan over alle gebeurtenissen. Echter, als historici op een bepaalde structuur van de geschiedenis eens kunnen worden over een breed niveau, dan wordt het mogelijk voor veel mensen om samen te werken in de bouw van een grotere, meer gedetailleerde werk. Ik noem dit een "piramide van de geschiedenis" - vertellen hetzelfde verhaal op verschillende niveaus van detail. We zouden een geschiedenis opgebouwd uit verschillende lagen van de verhalen waarvan de lengte en het niveau van detail zou afhangen van hoeveel tijd de lezer te besteden.

Een verzameling van modellen

Om te beginnen, erkennen dat we al meer dan een ontwerp van zowel de velden van de wereldgeschiedenis en grote geschiedenis. Ik heb een aantal ontwerpen voor elke basis van gepubliceerde boeken verzameld. Voor ieder is er inhoudsopgave, gevolgd door mijn eigen beschrijving van de manier waarop het boek wordt georganiseerd om een ??bepaalde structuur van de geschiedenis te presenteren van het boek. De datum van publicatie kunnen voorstellen hoe de historische ontwerpen zijn gevorderd door de jaren heen. De boeken vallen ofwel in de categorie van de wereldgeschiedenis of van de grote geschiedenis.

Lees deze contouren (of het boek zelf) en beslissen welke het beste ontwerp voor het type van de geschiedenis bestrijkt heeft. Dan, uit eigen ervaring, beslissen hoe het ontwerp kan worden verbeterd. Bedenk hoe misschien zou een ander selectie van de inhoud leidt tot een ander ontwerp. Laat historici die zich specialiseren in bepaalde onderwerpen te beslissen wat feitelijk juist is. Wij als wereld historici of grote historici bepalen welke personen of gebeurtenissen moeten worden geselecteerd om het beste beeld van het geheel.

Aangezien dit een relatief nieuw type onderneming, zullen de mensen niet weten wat te verwachten. Degenen die sprong in de eerste zal de grootste invloed op hoe de onderneming zal verder gaan in de toekomst. Dus, worden onder degenen die een vroege interesse. Voeg uw naam toe aan de e-maillijst. Abonneren op de nieuwsbrief. Gaan werken aan je eigen project te schrijven of herschrijven van de geschiedenis en de anderen op de hoogte houden. Laten we eens kijken wat er gebeurt. No pun intended, natuurlijk - we konden de geschiedenis te maken.

 

Sommige modellen van de wereldgeschiedenis

Sommige bestaande modellen van de wereldgeschiedenis zijn de volgende:

(a)   I.S. Clare, Illustrated Universal History, gepubliceerd in 1876,

(b)   HG Wells 'An Outline of History, gepubliceerd in 1920,

(c)   Arnold Toynbee de mensheid en Moeder Aarde, gepubliceerd in 1976,

(d) Peter N. Stearns 'World History: de Basics, gepubliceerd in 2011; en

(e)  William McGaughey Vijf tijdperken van de beschaving, gepubliceerd in 2000

 

A. Het verhaal ontwerp voor I.S. Clare, Illustrated Universal History, gepubliceerd in 1876:

Inhoudsopgave:

BOEK EERSTE - Oude Geschiedenis

De vroegste leeftijden - 1. Antedeluvian geschiedenis, 2. de verspreiding van de mensheid

Oosterse landen - 1. China, India 2., 3. Assyrië en Babylonië, 4. Egypte, 5. Phoenicia, 6. de Hebreeën of Israëlieten, 7. Media en Perzië

Geschiedenis van Griekenland - 1. geografie van het oude Griekenland, 2. Griekse mythologie, 3. legendarische periode van Griekenland, 4. de periode van de wetgevers, 5. de bloeiende periode van Griekenland, 6. de Macedonische periode

Geschiedenis van Rome - 1. het oude Italië, 2. Rome onder de koningen, 3. de Romeinse republiek, 4. het Romeinse rijk (de regering van de Caesars, de vijf goede keizers, de periode van de militaire dictatuur, barbaarse doorgedrongen en de val van het West-Romeinse Rijk)

 

BOEK TWEEDE - DE MIDDELEEUWEN

De donkere eeuwen - 1. Italië en het Byzantijnse rijk, 2. de Angelen en Saksen in Groot-Brittannië, 3. de Saraceense rijk, 4. de Frank rijk, 5. barbaar verwoestingen in Europa

Europese instellingen - 1. het feodale systeem, 2. ridderlijkheid, 3. het pausdom en hiërarchie, 4. monachisme

De kruistochten - 1. de eerste kruistocht, 2. de tweede kruistocht, 3. de derde kruistocht, 4. de vierde kruistocht, 5. de vijfde kruistocht, 6. de zesde kruistocht, 7. gevolgen van de kruistochten

Latijnse staten - 1. Italiaanse staten, 2. koninkrijk van Frankrijk, 3. Iberische koninkrijken

Germaanse staten - 1. het Heilige Roomse Rijk van Duitsland (Karolingische vorsten van Duitsland, Duitsland onder de Saksische en Frankische keizers, Duitsland onder Hohenstauffens, het interregnum, keizers van verschillende huizen, Duitsland onder het huis van Luxemburg, Duitsland onder het huis van Habsburgse), 2. het koninkrijk van Engeland (Engeland onder de Saksische en Deense koningen, Engeland onder de Normandische dynastie, Engeland onder de Plantagenets, Engeland onder het huis van Lancaster, Engeland onder het huis van York, Engeland onder het huis van Tudor, 3. de Scandinavische koninkrijken

Slavische staten - 1. het koninkrijk Polen, 2. het Russisch of Moskoviet imperium

Wijnsteenzuur staten - 1. het koninkrijk Hongarije, 2. de Mogul en Ottomaanse rijken

Ontdekkingen - 1. belangrijke uitvindingen, 2. de zee-passage van India, 3. de ontdekking van Amerika

BOEK DERDE - Moderne Geschiedenis

Zestiende eeuw - 1. leeftijd van Karel V en Hendrik VIII (de oorlogen tussen Karel V en Frans I, de religieuze oorlog in Duitsland, de Reformatie in Engeland, de Reformatie in de Scandinavische koninkrijken, de Vereniging van de jezuïeten, de Spaanse veroveringen in Amerika, Perzië en India), 2. leeftijd van Phillip II en Elizabeth (Spanje en Portugal, de oorlog van onafhankelijkheid in Nederland, burgerlijke en religieuze oorlogen in Frankrijk, Elizabeth van Engeland en Maria van Schotland)

Zeventiende eeuw - 1. de Dertigjarige Oorlog (oorzaken en oorsprong van de oorlog, Palatine periode Deense periode, Zweeds periode Franse periode van de oorlog), 2. de Engels revolutie (Engeland onder het huis van Stuart, het Gemenebest van Engeland, het gerestaureerde huis van Stuart), 3. de oorlogen van Lodewijk XIV (Frankrijk onder Richelieu en Mazarin, de regering en de oorlogen van Lodewijk XIV) 4. de Anglo-Amerikaanse kolonies (Virginia, Massachusetts, New York, New Hampshire, Maryland , Connecticut, Rhode Island, Delaware, North en South Carolina, New Jersey, Pennsylvania, Georgia)

Achttiende eeuw - 1. de leeftijd van Peter de Grote en Karel VI (de Spaanse Successieoorlog, de noordelijke oorlog, de algemene gang van zaken in Europa, Perzië en India), 2. de leeftijd van Frederik de Grote en Catherine II (de oorlog van de Oostenrijkse successie, de zeven jaar oorlog, 3. de Anglo-Franse koloniale oorlogen (Franse nederzettingen in Noord-Amerika, KingWilliam oorlogen, Queen Anne's oorlog, de Franse en Indische oorlog, de oorlog van de Amerikaanse revolutie), 4. de franse revolutie (oorzaken van de revolutie, de periode van de Franse Nationale Vergadering, de Franse Republiek in het kader van de Nationale Conventie, de Franse republiek onder het directoraat)

Negentiende eeuw - 1. de regering en de oorlogen van Napoleon Bonaparte (Napoleon als Eerste Consul van de Franse republiek, Napoleon als keizer van de Fransen, de gerestaureerde Bourbons en de honderd dagen) 2. politieke omwentelingen in Europa toestand van Europa na de val van Bonaparte, Europese revoluties van 1820 en 1821, de Griekse revolutie, de Europese revoluties van 1830 en 1831, Engels hervormingen, de Spaanse burgeroorlog van 1833-1839, tweedracht in Turks-Egyptische rijk, de groei van de Anglo-Indiase rijk, de Europese revoluties van 1848 en 1849), 3. de recente oorlogen en revoluties (de staatsgreep van Lodewijk Napoleon, de Krim-oorlog, de Sepoy muiterij in Brits-Indië, de Italiaanse oorlog, de Italiaanse revolutie van 1860 en 1861, de Griekse revolutie van 1861, de Poolse opstand van 1 862-1864, Russische lijfeigene emancipatie, de Schlewig-Holstein oorlog van 1864, de zeven weken 'oorlog, Engels hervormingen, de Spaanse revolutie van 1868, de Frans-Duitse oorlog, de Italiaanse revolutie van 1870, de Franse civiele oorlog van 1871, de Spaanse revolutie van 1873, de recente zaken van Europese naties) 4. de Spaans-Amerikaanse republieken (de Spaans-Amerikaanse oorlog van onafhankelijkheid, Zuid-Amerika sinds de revolutie, de republiek van de Verenigde Staten van Mexico)

Geschiedenis van de eerste honderd jaar Amerikaanse onafhankelijkheid

de Amerikaanse Revolutie, (oorzaken van de revolutie, de oorlog van de Amerikaanse onafhankelijkheid, de grondwet van de Verenigde Staten), 2. de groeiende Amerikaanse unie (administratie van Washington, John Adams 'administratie, Jefferson administratie, administratie Madison's, administratie Monroe's, John Quincy administratie Adams, administratie Jackson, Van Buren's administratie, Harrison en administratie Tyler's, administratie Polk's), 3. Slavernij agitatie en de Burgeroorlog (Pierce's administratie, administratie Buchanan, Lincoln administratie, Johnson's administratie, administratie Grant Taylor's en administratie Fillmore's), de nieuwe staten, een historische terugblik, de honderdste verjaardag tentoonstelling

Hoe het verhaal zich ontvouwt:

Je merkt dat deze "universele" geschiedenis behoudt de traditionele driedelige regeling van de westerse geschiedenis, waarin het verhaal wordt verteld van de "oude geschiedenis", "de middeleeuwen", en "moderne geschiedenis". Twee boek eindigt, "de vroegste tijden" en "geschiedenis van de eerste honderd jaar van de Verenigde Staten", omringen het hoofdverhaal. Men moet in gedachten houden dat dit boek werd gepubliceerd in 1876, wanneer de Honderdjarige Tentoonstelling van de Verenigde Staten werd gehouden in Philadelphia. Het lijkt erop dat de geschiedenis als geheel bereikte zijn top in dat geval.

Dit boek is grotendeels een politieke geschiedenis. Het is het verhaal van de dynastieën binnen naties en rijken die bestonden op verschillende tijdstippen. Rome was, natuurlijk, het grote rijk van de westerse bevolking als geheel. Oude geschiedenis eindigt wanneer de West-Romeinse Rijk viel in 476, maar het klassieke Griekenland was een culturele voorloper van de Romeinse cultuur, zodat haar geschiedenis ook krijgt veel ruimte. In mindere mate, de bijbelse geschiedenis van de Israëlieten ook verdient aandacht als mensen die in de oudheid bloeide.

Middeleeuwse geschiedenis betreft het politieke landschap na de westelijke Romeinse Rijk viel. De barbaarse stammen die Rome omverwierp worden besproken in deze sectie. Zo zijn de moslims die in deze tijd evenals dynastieën van het Frankische rijk een groot rijk gemaakt. Ietwat ongewoon, middeleeuwse geschiedenis omvat ook maatschappelijke instellingen, zoals ridderlijkheid en het feodale systeem. De zeven kruistochten opgeroepen door de paus tegen de islamitische heersers van Jeruzalem verdienen ook aandacht. Andere dan deze, de geschiedenis van de middeleeuwen is grotendeels een reeks van dynastieke geschiedenissen in Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Oost-Europa. De Portugese en de Spaanse ontdekkingsreizen markeert een overgang naar de moderne tijd.

Moderne geschiedenis heeft een eigenaardige structuur op basis van chronologie: de 16e, 17e, 18e, en 19e eeuw. De 16e eeuw wordt gevormd door de strijd tussen het Spaans en het Engels koningen (Karel V en Henry VIII) en hun directe opvolgers, Filips II en Elizabeth I. De 17de eeuw wordt gevormd door de 30-jarige oorlog, de Engels revolutie, oorlogen waarbij de Franse koning Lodewijk XIV, en de Amerikaanse kolonies van Engeland. De 18e eeuw wordt gevormd door een reeks militaire strijd: de Spaanse Successieoorlog, de Oostenrijkse Successieoorlog, de zeven jaar oorlog, Anglo-Franse koloniale oorlogen en de Franse revolutie.

Het verhaal van de Franse keizer Napoleon aftrap van de 19e eeuw. Het resterende deel van deze eeuw wordt gedomineerd door tal van politieke omwentelingen, hervormingen, of burgeroorlogen, en door de politieke gebeurtenissen in Spanje de Amerikaanse koloniën. De geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika, te beginnen met de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, is grotendeels het verhaal van de opeenvolgende presidentiële administraties.

Afgezien van de Europese en Amerikaanse politieke gebeurtenissen, voelt deze geschiedenis verplicht om iets over het begin van de menselijke samenleving onder de noemer "antedeluvian geschiedenis", wat betekent dat voor de vloed die Noach overleefde bevatten. Na de zondvloed, de mensen herbevolkt de aarde. Al deze Bijbelse verhaal is bedekt met een pagina. De geschiedenis van niet-westerse volkeren, zoals de Chinezen, Indiërs, Assyriërs, Babyloniërs, Egyptenaren en Feniciërs worden behandeld in vijf pagina's. De Israëlitische geschiedenis verdient vijf pagina's; en oude Perzische geschiedenis, één pagina.

Als belangrijke gebeurtenissen in niet-westerse samenlevingen in de oudheid zijn verwaarloosd in deze universele geschiedenis, zijn de regering van 25 verschillende Romeinse keizers duurde van AD 180 AD 364 bedekt met een acht-pagina paragraaf "de periode van de militaire despotisme". Constantijn de Grote, een belangrijke figuur in de geschiedenis van het christendom, is inbegrepen bij deze groep van keizers. Zijn carrière verdiensten één pagina.

 

B. Het verhaal ontwerp voor HG Wells 'An Outline of History, gepubliceerd in 1920

Inhoudsopgave:

Hoofdstuk I De aarde in tijd en ruimte
Hoofdstuk II Het verslag van de rotsen
Hoofdstuk III Natuurlijke selectie en de veranderingen van de soorten
Hoofdstuk IV De invasie van het droge land door het leven
Hoofdstuk V Veranderingen in het klimaat van de wereld
Hoofdstuk Vl Het tijdperk van de reptielen
Hoofdstuk VII De leeftijd van zoogdieren
Hoofdstuk VIII De afstamming van de mens
Hoofdstuk IX De Neanderthaler man, een uitgestorven ras
Hoofdstuk X De latere postglaciale paleolithische mannen, de eerste echte mannen
Hoofdstuk XI neolithische mens in Europa
Hoofdstuk XII Vroege gedachte
Hoofdstuk Xlll De races van de mensheid
Hoofdstuk XIV De talen van de mensheid
Hoofdstuk XV De Arische sprekende volkeren in de prehistorie
Hoofdstuk XVl De eerste beschavingen
Hoofdstuk XVll Zee volkeren en de handel volkeren
Hoofdstuk XVlll Schrijven
Hoofdstuk XIX Goden en sterren, priesters en koningen
Hoofdstuk XX lijfeigenen, slaven, sociale klassen en vrije individuen
Hoofdstuk XXI De Hebreeuwse Schriften en de profeten
Hoofdstuk XXII De Grieken en de Perzen
Hoofdstuk XXlll Griekse denken en literatuur
Hoofdstuk XXIV De carrière van Alexander de Grote
Hoofdstuk XXV Wetenschap en religie in Alexandrië
Hoofdstuk XXVl De opkomst en de verspreiding van het boeddhisme
Hoofdstuk XXVll De twee westelijke republieken
Hoofdstuk XXVlll Van Tiberias Gracchus aan de God keizer in Rome
Hoofdstuk XXIX De Caesars tussen de zee en de grote vlakten van de Oude Wereld
Hoofdstuk XXX Het begin, de opkomst en de verdeeldheid van het Christendom
Hoofdstuk XXXL Zeven eeuwen in Azië (circa 50 voor Christus tot 650 na Christus)
Hoofdstuk XXXII Mohammed en de Arabische islam
Hoofdstuk XXXlll Christendom en de kruistochten
Hoofdstuk XXXIV De grote rijk van Jengis Khan en zijn opvolgers
Hoofdstuk XXXV De renaissance van de westerse christenheid
Hoofdstuk XXXVl Princes, parlementen, en bevoegdheden
Hoofdstuk XXXVll De nieuwe democratische republieken van Amerika en Frankrijk
Hoofdstuk XXXVlll De loopbaan van Napoleon Bonaparte
Hoofdstuk XXXIX De realiteit en verbeelding van de negentiende eeuw. De toename van kennis en helder denken. De nationalistische fase.
Hoofdstuk XL De internationale catastrofe van 1914 en het einde van de grote macht periode
Hoofdstuk XLL Man's coming of age. De vermoedelijke strijd voor de eenwording van de wereld in een gemeenschap van kennis en wil

Hoe het verhaal zich ontvouwt:

De twee-volume Outline of History is meer dan een wereldgeschiedenis. Het bevat ook elementen van Big History in de eerste vijftien hoofdstukken. Hoofdstukken 1, 2 en 5 kort ingaan op de vorming van de aarde als een planeet in de ruimte en de geologische geschiedenis van de aarde, omdat deze gebeurtenissen in Wells 'tijd bekend waren. Hoofdstukken 3 tot en met 7 beschrijven de ontwikkeling van het leven op aarde. Hoofdstuk 8 en 9 te vertellen hoe de mens en de Neanderthaler soort geëvolueerd. Hoofdstuk 10 tot en met 15 betreft met prehistorische cultuur, waaronder de vroege bewoners van Europa, de races van de mensheid, talen en religies. Het is met hoofdstuk 16, getiteld "de eerste beschavingen", dat de wereldgeschiedenis een goede start.

Terwijl de beschavingen van India en China worden genoemd, dit is echt een wereld geschiedenis vanuit een Europees perspectief. Wij hebben de verre beschavingen van Egypte, Mesopotamiërs, Assyriërs en Babyloniërs op de voorgrond. Dan komen de klassieke beschavingen van de oudheid: Judea, Griekenland en Rome. De westelijke Romeinse rijk instort en de christelijke kerk neemt zijn plaats. De religie van Jezus gaat naar het podium. Het eerste millennium geschiedenis van Perzië, Byzantium, de islam, India en China worden behandeld in een hoofdstuk met de titel "zeven eeuwen in Azië" (hoofdstuk 31) Er lijkt te etnocentrische bias in de geschiedenis van Wells ', hoewel minder dan in de vorige model.

Hoofdstuk 32 gaat over de islamitische godsdienst; en hoofdstuk 34, over het Mongoolse rijk. Anders dan dit, hoofdstuk 33 en de hoofdstukken 35 tot en met 40 zijn bijna volledig over de westerse samenlevingen van Europa en Amerika. Ondanks de discussies van de Renaissance en de Industriële Revolutie, wordt deze geschiedenis ook gericht grotendeels af van de politieke gebeurtenissen. World War I brengt deze geschiedenis tot een einde. (Wells publiceerde zijn boek in 1920.) De afsluiting van hoofdstuk speculeert over de mogelijkheid van een wereldregering als een apparaat te eindigen oorlogen. Wells vat van de vooruitgang in die termen. Hij zich niet bezig te houden met de opkomst van bedrijven of de entertainment-cultuur.

Deze geschiedenis, net als de anderen, is grotendeels in chronologische volgorde. Oorlogen, migraties, revoluties en andere politieke gebeurtenissen maken een groot deel van het verhaal. Napoleon en Alexander de Grote (maar niet Julius Caesar) tarief afzonderlijke hoofdstukken. Zelfs zo, Wells is relatief gevoelig voor culturele kwesties, zoals de impact van het schrijven of van bepaalde ideeën. Hij is meer geneigd om persoonlijkheden zoals Karel de Grote en de keizer Frederik II te bespreken. Hij is minder bezig met instellingen die zich voordoen in de samenleving of met gebeurtenissen in niet-westerse samenlevingen.

 

C. Het verhaal ontwerp voor Arnold Toynbee de wereldgeschiedenis, de mensheid en Moeder Aarde, gepubliceerd in 1976:

Inhoudsopgave:

Hoofdstuk 1 Raadseltjes in het fenomeen
Hoofdstuk 2 De biosfeer
Hoofdstuk 3 De afstamming van de mens
Hoofdstuk 4 De oikoumene
Hoofdstuk 5 technologische revoluties c. 70.000 / 40.000 vC - 3000 voor Christus
Hoofdstuk 6 De openstelling van de Tigris-Eufraat slib en de creatie van Sumerische beschaving
Hoofdstuk 7 De openstelling van de Nilotische alluvium en de oprichting van de faraonische Egyptische beschaving
Hoofdstuk 8 Sumer en Akkad, c. 3000-2230 vC
Hoofdstuk 9 faraonische Egypte, c. 3000 - 2230 vC
Hoofdstuk 10 De oecumenische horizon, c. 2500 - 2000 voor Christus
Hoofdstuk 11 De oude wereld oikoumene, c. 2140 - 1730 vC
Hoofdstuk 12 De domesticatie van het paard en de uitvinding van de pastorale nomadisme op de Euraziatische steppe
Hoofdstuk 13 De betrekkingen tussen de regionale beschavingen, c. 1730 - 1250 vC
Hoofdstuk 14 De Völkerwanderung in de oude wereld c. 1250 - 950 vC
Hoofdstuk 15 De opkomst van de 'Olmec' beschaving in Meso-Amerika
Hoofdstuk 16 De Sumero-Akkadische Wold en Egypte, c. 950-745 vC
Hoofdstuk 17 De Syrische beschaving, c. 1191 - 745 vC
Hoofdstuk 18 De Griekse beschaving, c. 1050 - 750 vC
Hoofdstuk 19 De Indiase (Hindu) beschaving, c. 1000 - 600 vC
Hoofdstuk 20 De Chinese beschaving, 1027-506 BC
Hoofdstuk 21 De Meso-Amerikaanse en Andes beschavingen, c. 800-400 vC
Hoofdstuk 22 De laatste aanval van Assyrische militarisme, 745-605 voor Christus, en de hedendaagse uitbarsting van de steppen
Hoofdstuk 23 De nasleep van Assyrische militarisme, 605-522 BC
Hoofdstuk 24 De Griekse beschaving, c. 750-507 vC
Hoofdstuk 25 Nieuwe afvaarten in het spirituele leven, c. 600-480 vC
Hoofdstuk 26 De eerste Perzische rijk, c. 550-330 vC
Hoofdstuk 27 De confrontatie tussen de eerste Perzische rijk en de Helleense wereld, c. 499-330 vC
Hoofdstuk 28 De Griekse beschaving culturele verworvenheden, c. 478-338 vC
Hoofdstuk 29 De politieke nasleep van Alexander de omverwerping van de eerste Perzische rijk, 329-221 BC
Hoofdstuk 30 De ontwikkeling en verspreiding van de Griekse beschaving, 334-221 BC
Hoofdstuk 31 de Strijdende Staten van China, c. 506-221 vC
Hoofdstuk 32 Het concurrerende filosofieën van China, 506-221 BC
Hoofdstuk 33 De Indiase beschaving, 600-200 BC
Hoofdstuk 34 De strijd om de beheersing van het westelijk bekken van de Middellandse Zee, 600-221 BC
Hoofdstuk 35 De Ch'in en West-Han keizerlijke regimes in China, 221 BC - 9 n.Chr.
Hoofdstuk 36 De Middellandse-Zeegebied, Zuidwest-Azië en India, 221 BC - 48 n.Chr.
Hoofdstuk 37 De Chinese, Kushan, Parthische, en Romeinse rijken, 31 BC - 220 n.Chr.
Hoofdstuk 38 Het samenspel van religies en filosofieën in de oude wereld oikoumene, 334 BC - 220 n.Chr.
Hoofdstuk 39 De Meso-Amerikaanse en Andes beschavingen, c. 400 vC - 300 n.Chr.
Hoofdstuk 40 De westkant van de oude wereld oikoumene, c. 220-395 n.Chr.
Hoofdstuk 41 De Indiase beschaving, c. 224-490 n.Chr.
Hoofdstuk 42 De uitbarsting van de Hunnen uit de Euraziatische steppe in de vierde en vijfde eeuw, AD
Hoofdstuk 43 De Romeinse en Perzische rijken, c. 395-628 n.Chr.
Hoofdstuk 44 westerse christenheid, 395-634
Hoofdstuk 45 De instelling en de verstoring van de christelijke kerk, 312-657
Hoofdstuk 46 De Indiase beschaving, 490-647
Hoofdstuk 47 De politieke verstoring van China en haar receptie van het boeddhisme, 220-589
Hoofdstuk 48 De Meso-Amerikaanse en Andes beschavingen, 300-900
Hoofdstuk 49 De profeet Mohammed en staatsman, c. 570-632
Hoofdstuk 50 De uitbreiding van de islamitische staat, 633-750
Hoofdstuk 51 De verjonging van de Oost-Romeinse Rijk, 628-726
Hoofdstuk 52 westerse christenheid, 634-756
Hoofdstuk 53 Oost-Azië, 589-763
Hoofdstuk 54 De islamitische wereld, 750-945
Hoofdstuk 55 De Byzantijnse beschaving, 726 - 927/8
Hoofdstuk 56 westerse christenheid, 756-911
Hoofdstuk 57 De uitbarsting van de Scandinaviërs, 793-1000
Hoofdstuk 58 India en Zuidoost-Azië, 647-1202
Hoofdstuk 59 Oost-Azië, 763-1126
Hoofdstuk 60 De Meso-Amerikaanse en Andes-beschaving, c. 900 - 1428
Hoofdstuk 61 De islamitische wereld, 945-1110
Hoofdstuk 62 De Byzantijnse wereld, 927/8 - 1071
Hoofdstuk 63 westerse christenheid, 911-1099
Hoofdstuk 64 De islamitische wereld, 1110-1291
Hoofdstuk 65 De Byzantijnse wereld, 1071-1240
Hoofdstuk 66 westerse christenheid, 1099-1321
Hoofdstuk 67 Oost-Azië, 1126-1281
Hoofdstuk 68 De Mongolen en hun opvolgers
Hoofdstuk 69 De islamitische wereld, 1291-1555
Hoofdstuk 70 oosters-orthodoxe christendom, 1321-1563
Hoofdstuk 71 westerse christenheid, 1321-1563
Hoofdstuk 72 Zuid-Oost Azië, 1190-1644
Hoofdstuk 73 Oost-Azië, 1281-1644
Hoofdstuk 74 De Meso-Amerikaanse en Andes beschavingen, 1428-1519
Hoofdstuk 75 De samenvoeging van de oikoumene, 1405-1652
Hoofdstuk 76 De westerse beschaving, 1563-1763
Hoofdstuk 77 oosters-orthodoxe christendom, 1556-1768
Hoofdstuk 78 De islamitische wereld, 1555-1768
Hoofdstuk 79 Oost-Azië, 1644-1839
Hoofdstuk 80 De biosfeer, 1763-1871
Hoofdstuk 81 De biosfeer 1871-1973
Hoofdstuk 82 Een terugblik in 1973

Hoe het verhaal zich ontvouwt:

Arnold Toynbee vertelt het verhaal van de menselijke beschaving in een eigenaardige manier. Aangezien de regeling van de hoofdstukken al doet vermoeden, het verhaal is in principe in chronologische volgorde, maar het verschuift van de ene plaats naar de andere. Dat komt omdat de geschiedenis van beschaving niet de progressie van één beschaving maar verschillende degenen die geografisch en cultureel zijn gescheiden van elkaar.

Te beginnen met Mesopotamië (Sumer) en Egypte, gaan we in verschillende regionale culturen in het eerste millennium voor Christus: Judea, Griekenland, India, China en de Nieuwe Wereld culturen van Midden- en Zuid-Amerika. Elke plaats is een apart hoofdstuk aan de geschiedenis te vertellen tijdens een bepaalde periode.

Later werd de focus van de wereldgeschiedenis verschuift naar religies en politieke rijken. De Assyrische, Perzische, Griekse en Romeinse rijken elk om de beurt op centraal. Hoofdstuk 37 vertelt hoe vier rijken domineerden de Oude Wereld tot het begin van de derde eeuw na Christus Na Rome viel in het westen, het oosten (Byzantijnse) Romeinen en Sasanian Perzen werden opgesloten in een dodelijke strijd tot de legers van de islam bedreigd beide. China ondertussen was het ontwikkelen van een duurzamer rijk, of een reeks van rijken, te beginnen in de derde eeuw voor Christus De uitbarsting van de Hunnen en andere stammen in het midden van de eerste millennium na Christus maakte een einde aan het tijdperk van politieke rijken.

Hoofdstuk 25, "New Departures in het spirituele leven", introduceerde een tijdperk van religie. Boeddha was de eerste stichter van een religie wereld; dan, Jezus van Nazareth; en tenslotte Mohammed, die monotheïstische religie bracht aan de Arabieren. De verschillende religies vervolgens ontwikkeld institutionele structuren en vormde allianties met staten. Religie was de dynamische kracht in de menselijke cultuur in deze tijd. Ondertussen, de Oost Romeinse Rijk, verbonden aan het orthodoxe christendom, opgehangen aan voor nog eens duizend jaar, terwijl aangevallen door moslims. Kleinere rijken steeg en viel in de Nieuwe Wereld. China straalde zowel politieke en culturele invloed. India bleef religieus en politiek verdeeld als moslim koningen binnengevallen uit het noorden. De periferie van Oost- en Zuidoost-Azië viel onder ofwel Indische of Chinese invloed. De Mongolen dreigde verschillende beschaafde gemeenschappen tegelijk.

Geschiedenis Toynbee is dus gericht op religie en politiek om een buitensporige mate, meestal tussen het derde millennium voor Christus en het midden van de tweede millennium na Christus Prehistorische cultuur wordt behandeld in hoofdstuk 5 onder de noemer "technologische revoluties, c. 70.000 / 40.000 vC - 3000 voor Christus "Post-Renaissance Europa wordt behandeld in de hoofdstukken 71 en 76. Aan de andere kant, Toynbee vergt wel moeite om uit te leggen hoe de menselijke beschaving is ingebed in de biosfeer en is kwetsbaar voor zelf-destructieve praktijken. Hoofdstukken over de mens de relatie met "moeder aarde" omringen de hoofdstukken over de beschaving als twee boek eindigt.

Toynbee zegt weinig over commerciële of onderwijsinstellingen en naast niets over de entertainment cultuur van de 20ste eeuw. Zijn geschiedenis is gebonden aan de afdruk wereld in plaats van naar de wereld van de elektronische communicatie. Ook deze wereldgeschiedenis verwaarloost het Afrikaanse continent misschien omdat het was in de periferie van de grote politieke en religieuze rijken. In tegenstelling tot sommige andere wereld geschiedenis, is er weinig gevoel van vooruitgang in de richting van een bepaald doel. Anders, de mensheid en Moeder Aarde, is een uitgebreide en zeer informatieve verhaal van de menselijke geschiedenis.

D. Peter N. Stearns 'World History: de Basics

In tegenstelling tot anderen, dit boek is niet een wereldgeschiedenis als zodanig, maar een boek over wereldgeschiedenis. Echter, hoofdstuk twee, getiteld "A World History Skeleton", vertelt hoe de auteur denkt dat het verhaal van de wereldgeschiedenis zou moeten worden verteld. Ik zal dit "skelet" in het vertegenwoordigen van het ontwerp van Stearns 'wereldgeschiedenis volgen.

1. De beginfase: 2.500.000 BCE tot 10 miljoen BCE: Homo sapiens ontwikkeld als een dominante soort, het creëren van een menselijke cultuur.

(a) de technologie en migratie: De vroege mens uitgevonden instrumenten om te helpen de jacht en
visserij. Zij gemigreerd van Afrika naar andere delen van de aarde.

(b) de komst van de landbouw: Groeien van vrouwen experimenteren met zaden, is de landbouw voor het eerst ontwikkeld in het Zwarte Zee gebied en vervolgens verspreid naar andere delen van de wereld. Het werd onafhankelijk in China en Midden-Amerika ontwikkeld.

 (c) Aard van agrarische samenlevingen: In tegenstelling tot de jagers en verzamelaars, agrarische samenlevingen zijn vastgesteld op bepaalde plaatsen. Ze ontwikkelden een overschot van producten waardoor sommigen zich bezighouden met andere beroepen. Dit leidde tot de oprichting van de steden en de ongelijkheid van rijkdom en patriarchaal.

(d) Civilization: Civilization wordt gekenmerkt door steden geboden door landbouwoverschotten, door kunsten en ambachten, formeel overheden, en de overname van het schrijven.

(e) Locaties: De vroege beschavingen waren gevestigd in rivierdalen in Mesopotamië, Egypte, India, en Midden-Amerika, en werden vaak gefaciliteerd door irrigatieprojecten.

(f) de vallei van de rivier de beschavingen: de beschaafde gemeenschappen ontwikkelde systemen van de wet, de werken van literatuur en kunst, geld, handelsroutes, wiskundige technieken en andere innovaties die latere samenlevingen geserveerd. De steden ontwikkelde invloedssferen in de omliggende gebieden.

(g) Einde van het begin van de beschaving periode: Zoals de Egyptische rijk afnam en de Indus Vallei samenleving verdwenen, de Fenicische en Joodse volkeren in het oosten Middellandse Zeegebied gevestigde kolonies en creëerde monotheïstische religie. Chinese samenleving werd beter georganiseerd. Toegenomen gebruik van ijzer getransformeerd oorlogsvoering.

2. De klassieke periode, 1000 BCE tot 600 BCE: Politieke organisatie uitgebreid in kracht en omvang in China, India, Perzië en het Middellandse-Zeegebied. Met rijken in Perzië, China en Rome kwam interne verbeteringen zoals wegen, post, kanalen, taal integratie, en gecentraliseerde overheden waaronder bureaucratie.

(a) Bijzonderheden: De afzonderlijke beschaafde samenlevingen ontwikkelden hun eigen core tradities. In India, werd de traditie gebaseerd op de Hindoe religie. In China, gecentraliseerde regering was belangrijker. De klassieke beschavingen van Griekenland en Rome benadrukken politiek evenals filosofie, literatuur en kunst. Perzische beschaving gemengde religie van Zarathoestra met artistieke prestaties.

(b) complexiteit van de klassieke periode: Het duurde tijd voor deze afzonderlijke culturen te ontwikkelen. Het is belangrijk om niet te eenvoudig. Bevolkingsgroei deed zich voor in alle regio's. Er waren handelsbetrekkingen en culturele uitwisselingen tussen de samenlevingen in afzonderlijke religies. De Zijderoute verbonden China en Rome. Maritieme handel door de Indische Oceaan verbonden Rome en India.

 (c) Decline en vallen: Empires in China en Rome werden omvergeworpen als Hunnen en andere nomaden veroverden hun domein. De Gupta rijk in India kwam ook een einde aan. Echter, de oostelijke Romeinse Rijk in Constantinopel overleefden nog enkele eeuwen. Na de val van Rome, Europa nooit meer opgedaan politieke eenheid, terwijl in China de centrale overheid werd nog sterker.

3. Het bericht Klassieke Periode, 500 CE tot 1450 CE: De twee belangrijkste ontwikkelingen in deze periode waren de verspreiding van missionaire godsdiensten en de versnelling van de trans-regionale handel. Na barbaarse invallers verstoren de klassieke beschavingen, beschaving verspreid naar plaatsen als Rusland, Japan, Noordwest-Europa en sub-Sahara Afrika. Handelscontacten en culturele uitwisselingen toegenomen.

 (a) Missionary godsdiensten: boeddhisme, christendom en de islam al groeide in het lidmaatschap en de reikwijdte van invloed tijdens dit keer als polytheïstische religie gedaald.

(b) De handel verbindingen: Arabische handelaren in de Indische Oceaan aangesloten afzonderlijke maatschappijen uit het Midden-Oosten naar China. Naast merchandise, de uitwisselingen betrokken culturele items, zoals de hindoe nummering, Chinees papier, en kaarten, en nieuwe rassen van zaden. Tegen het einde van deze periode werden de Arabieren vervangen door Europeanen met geweren en betere schepen.

 (c) De Mongolen: Een nieuwe barbaar rijk ontstond in Mongolië dat China, Rusland en Perzië veroverd. Echter, dit unified imperium vergemakkelijkt verhoogde handel en culturele uitwisseling. De Mongolen werden later verdreven uit China en andere delen van Azië. De hertogen van Moskou verworven verhoogde grondgebied in Rusland. De Ottomaanse Turken veroverden het oosten Romeinse Rijk en andere landen in West-Azië. Europeanen "ontdekt" en gekoloniseerd Amerika.

4. de vroegmoderne tijd, 1450 CE tot 1800 CE:

(a) Global Exchange: De Amerikaanse halfrond werd in de sfeer van de handel en culturele uitwisseling gebracht, het creëren van een nieuwe wereldwijde netwerk. Een resultaat was de decimering van de Amerikaanse inboorlingen door Europese ziekten. De verspreiding van nieuwe voedselbronnen uiteindelijk produceerde een enorme toename van de populatie.

(b) Wereldhandel: Europese handelaars en commerciële organisaties begonnen uitgebreid handel in goud en zilver gewonnen in de Amerika, zijde en thee uit China, katoen uit India, en andere producten. Afrikaanse slaven werden vervoerd naar Amerika om arbeid te verrichten. Menselijke populaties blijven stijgen.

(c) Empires: Nieuwe militaire technieken en organisaties mogen de Europese landen om kolonies in andere delen van de wereld te verwerven en de rijken te vestigen. Portugal, Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland alle gevestigde koloniale rijken. Moslim rijken ontstond in India en het Midden-Oosten. China nieuw leven ingeblazen de traditionele dynastieke rijken. Latijns-Amerika viel onder Iberische koloniale overheersing.

 (d) Wetenschap: Een revolutie in de wetenschappelijke kennis vond plaats in Europa, te beginnen in de 17e eeuw CE. die zou resulteren in nieuwe technologieën. Uiteindelijk deze kennis te verspreiden van Europa naar Amerika, Japan en andere delen van de wereld.

 5. De lange negentiende eeuw: De industriële revolutie in Groot-Brittannië schopte een periode waarin fossiele brandstoffen werden toegepast op de productie en het transport sterk toenemende welvaart. Gemechaniseerde landbouw geëxpandeerde voedselproductie waarbij verdere verhogingen in de menselijke populatie opgelopen. Ondertussen verbeteringen in de transport- en communicatietechnologie bracht verhoogde contact tussen verspreide samenlevingen op aarde. Europa en Noord-Amerika domineerden de eerdere fase van de industrialisatie.

(a) Ongelijkheid in Vermogen: Verbeterde technologieën gaf de Europese landen een militaire voordeel ten opzichte van andere volkeren, zodat ze hun koloniale rijken te behouden. Er was een sterke stijging van het Europese imperialisme in de late 19e eeuw. Industrialisatie in Europa verstoord ambachtelijke bedrijven in niet-westerse landen, het draaien van deze plaatsen in de leveranciers van grondstoffen.

(b) revolutionaire ideeën: Een aantal politieke en sociale revoluties vond plaats in de late 18e en vroege 19e eeuw, dat het instituut van de monarchie uitgedaagd. Zij omvatten de Amerikaanse en Franse revoluties, alsmede opstanden in Europa en Latijns-Amerika. Een nieuwe geest van nationalisme bedreigde het Ottomaanse rijk en de Spaanse koloniale overheersing in Zuid-Amerika. Vrouwen begonnen om gelijke rechten op te eisen.

(c) emancipatie: de slavernij werd afgeschaft in Europa in 1849. Het verloop van de afschaffing van de race op basis van de slavernij ondertussen verspreid in Europa en in Noord- en Zuid-Amerika met als hoogtepunt de Amerikaanse Burgeroorlog. Immigratie uit Europa verstrekt nieuwe bronnen van arbeid naar de industrie te ondersteunen.

(d) Miljoenen werden gedood in de intra-Europese oorlog nu bekend staat als de Eerste Wereldoorlog I. Dit resulteerde in dynastieke veranderingen en verhoogde de regering de controle over de economie. De oorlog moedigde ook de onafhankelijkheid bewegingen in niet-westerse landen als de Europese dominantie kwam een ??einde aan.

 6. De hedendaagse tijdperk in de wereldgeschiedenis: Hoewel we niet weten hoe deze periode van de wereldgeschiedenis zal eindigen, bepaalde thema's naar voren gekomen:

(a) Uitdagingen voor het Westen: Westerse dominantie van de mondiale samenleving is geworden ernstig bedreigd. Na de Tweede Wereldoorlog, de meeste gekoloniseerde volkeren in Afrika en Azië ontvangen politieke onafhankelijkheid. Westerse dominantie van de industrie is onlangs uitgedaagd door Japan, China, India en Brazilië. Nieuwe spelers zijn toegelaten tot de economische club.

(b) Bevolking Explosie: Wereld bevolking verdrievoudigd in de afgelopen eeuw tot 6 miljard mensen te bereiken tegen het einde van de 20e eeuw. De snelste groei heeft plaatsgevonden in Afrika, Latijns-Amerika, en Zuid-Azië; de langzaamste, in de geïndustrialiseerde westen. Dit heeft de druk van de migratie uit de gebieden van de snellere groei van de bevolking gemaakt.

(c) Global Technology: Globalisering is geïntensiveerd als vervoer en communicatietechnologieën zijn verbeterd. Nieuwe mondiale instellingen zijn opgericht om handelspraktijken te verbeteren en het bevorderen van de wereldgezondheid. Mensenrechten heeft ook een probleem geworden. China opende haar economie naar de buitenwereld in 1978 en de Sovjet-systeem werd omvergeworpen in Rusland in 1990, het creëren van een meer geïntegreerde wereld.

(d) sociale en politieke onrust: monarchiële regeringen hebben weg naar democratische of autoritaire regimes gegeven. De verhuurder klasse is vervangen door de business class. Nieuwe mogelijkheden zijn voor vrouwen opengesteld. De opkomst van het consumentisme heeft traditionele religie uitgedaagd. Ondertussen heeft de bevolking blijven stijgen, waardoor spanning op de natuur.

 7. Conclusie: Periodisering is van vitaal belang voor de wereldgeschiedenis. Enkele van de belangrijkste veranderingen aan de maatschappij hebben de agrarische en industriële revolutie, de opkomst van religie als een culturele kracht geweest, en de toegenomen contacten tussen eenmaal verspreid volkeren van de aarde.

Opmerking: In hoofdstuk 4 ("managing tijd"), Peter Stearns identificeert "soorten metingen die het mogelijk maken periodes worden gedefinieerd. Sommigen van hen zijn: 1. "Thema's die voor de nieuwe periode had de overhand beginnen te wijken belang of kan zelfs worden teruggedraaid." 2. "Als de vorige organiserende principes vervagen belangrijker ... dan wordt het van essentieel belang om te bepalen wat de nieuwe thema's zijn. "3. Soms is een nieuwe periode van de wereldgeschiedenis wordt veroorzaakt door" een grote gebeurtenis ', zoals de Eerste Wereldoorlog I.

Ik wil hieraan toevoegen dat, na de meeste historici die naar de World History Association behoren, Peter Stearns hecht groot belang aan contacten en culturele uitwisselingen tussen eenmaal verspreid samenlevingen op aarde te verhandelen. The Silk Road trekt de aandacht. Het hoogtepunt evenement van de wereldgeschiedenis zou de volledige integratie van volkeren en naties op aarde. De Verenigde Naties is een eerste stap in die nog onvolledige proces.

 

E. Het verhaal ontwerp voor William McGaughey Geschiedenis van de Triple Bestaan, gepubliceerd in 2015:

Inhoudsopgave:

Hoofdstuk 1 Oorsprong van de kosmos - De oerknal en quarks, gebeurtenissen van de eerste drie minuten, kosmische verhalen, de leeftijd van de straling, chemische structuren, stervorming, hoofdreeks sterren, rode reuzen, witte dwergen en neutronensterren, binaire sterren , pulsars en zwarte gaten, de grootte van de sterren en elementaire gewichten, hoe materie wordt verspreid in de ruimte, donkere materie en donkere energie, wetende evenementen op dit niveau van grootte, in de grotere gebieden van de ruimte, wat voor soort van wordt is gemaakt tijdens deze periode.

Hoofdstuk 2 De aarde en het zonnestelsel - De huidige situatie, hoe het zonnestelsel is gemaakt, de acht planeten, hoe de maan van de aarde is gemaakt, de vorming van de aarde, de aarde, de chemische samenstelling, de chemie van het oppervlak en het interieur rock, de aanwezigheid van water, het verschuiven van landmassa's, de supercontinents, periodes van opwarming en ijsvorming, de invloed van het leven op geologische processen, vrijlating van zuurstof, resten van planten en dieren leven, massaal uitsterven en andere bedreigingen, recente cycli temperatuur, wat voor soort van wordt is gemaakt tijdens deze periode, de huidige regeling van het water en land op het aardoppervlak.

Hoofdstuk 3 Life verschijnt op aarde - de kenmerken van het leven, hoe het leven zou kunnen zijn begonnen; DNA, RNA, aminozuren en eiwitten; prokaryotische en eukaryotische cellen, zuurstof en ijzer, biologische classificaties, geologische perioden, de pre-Cambrium, de Cambrische explosie; het Ordovicium, Siluur en Devoon periodes; het Carboon, het Perm periode en uitsterven, de Trias, de leeftijd van de dinosaurussen, het Krijt, de beklimming van de zoogdieren, de laatste dertig miljoen jaar, wat voor soort van wordt is ontstaan tijdens deze periode.

Hoofdstuk 4 De menselijke soort verschijnt - Een zoektocht naar onze voorouders, onze primaat familieleden, sommige van onze pre-menselijke voorouders, voorouders uit de periode tussen 7 miljoen en 4 miljoen jaar geleden, Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus, Homo heidelbergensis, Neanderthalers , Homo sapiens, onze Afrikaanse oorsprong, omvang van de hersenen als een indicator van de menselijke mogelijkheden, Homo sapiens wordt verspreid naar andere delen van de wereld, wat DNA zegt van ras en etnische relaties, de drie rassen en verschillende etniciteiten, veranderingen binnen de menselijke populatie in historische tijden, wat voor soort van wordt is ontstaan ??tijdens deze periode.
  
Hoofdstuk 5 Het begin van de menselijke cultuur en denken - Bederfelijke en onvergankelijke gedachten, stenen werktuigen, stenen speren; kleding, onderdak, en decoratieve versieringen; beeldende kunst, paleolitisch cultuur, het leven in de jager / verzamelaars samenlevingen, neolithische cultuur, een glimp van Neolithische leven in West-Europa, gedomesticeerde dieren, het begin van de landbouw, de tussenkomst van het menselijk denken in de evolutie van planten- en diersoorten, aanduidingen van religie, orale cultuur, de woorden van de talen, het menselijk lichaam vormen spraak, talen van de wereld, hoe dacht werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 6 Het eerste tijdperk van de beschaving: de ontwikkeling van de keizerlijke regering - Wanneer en waar de eerste beschaafde samenlevingen verscheen, opkomst van een nieuw soort gemeenschap, ideografisch schrijven, monarchieën, de eerste rijken: Egypte en Sumer, mideastern rijken van de 2e millennium voor Christus , Nomadische invasies, de militaire strijd in het Midden-Oosten, opkomst van Rome als een wereldmacht, Hunnish uitbarstingen, de voortzetting van het Romeinse rijk in het oosten; de Parthen, Kushan en Sasanian rijken; India, China, Zuidoost en Oost-Azië, pre-Columbiaans Amerika, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode. 

Hoofdstuk 7 De tweede tijdperk van de beschaving: de ontwikkeling van de wereld religie - Drie etappes in de religie, een verschuiving in de aard van de eredienst, de invoering van alfabetische schrijven, filosofen en profeten van de Axial Age, het monotheïsme van Ichnaton en Mozes, Joden onder buitenlandse regel, het vroege christendom, theologische controverses, de ontwikkeling van de westerse kerk, de macht van de Roomse kerk, het orthodoxe christendom, de latere Perzische religie, de religie van de islam, islamitische rijken, de hindoeïstische en boeddhistische religies, de verspreiding van de Indiase godsdienst land buiten India, religie in het zuidoosten en Oost-Azië, een andere wereld tendens, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 8 Het derde tijdperk van de beschaving: de ontwikkeling van de handel en het onderwijs - ontdooien godsdienstige overtuiging, het zien van de revolutie, de introductie van de boekdrukkunst, het begin van de commerciële organisatie in Europa, Luthers protest, het verband tussen rijkdom en de kunsten, commerciële rivaliteit tussen de Noord-Atlantische naties, koloniale handel, de opkomst van de machines, de handel de concurrentie in een industrieel tijdperk, industriële Amerika, de arbeidersbeweging, universeel onderwijs, literaire en artistieke stijl, een nieuwe manier van verkopen, kranten als voertuigen voor de verkoop, waardoor de machine , het ontrafelen van de westerse kolonialisme, materialisme en desintegratie, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 9 Het vierde tijdperk van de beschaving: de ontwikkeling van nieuws en entertainment - Een gewicht opgeheven van onze schouders, entertainment tot in de 20e eeuw, amateur en professionele sport, producties op Broadway, raciaal stijl muziek, communicatietechnologie transformeert entertainment, hoe de technologie van de geluidsopname is ontwikkeld, opgenomen muziek, hoe de technologie van de films werd ontwikkeld, een korte geschiedenis van speelfilms, hoe de technologie van radio-omroep is ontwikkeld, een korte geschiedenis van de radio-omroep, hoe de technologie van televisie is ontwikkeld , een korte geschiedenis van de televisie-industrie, sportuitzendingen, gokken, narrowcasting, computer-gegenereerde entertainment, vermaak gaat internationaal, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 10 De eerste periode van de beschaving: de ontwikkeling van computers - De vroege dagen, mainframe computers, Silicon Valley, microcomputers, Microsoft en de software-industrie, de verhuizing naar computernetwerken, CompuServe en The Source, andere computernetwerken, ontstaan of America OnLine ( AOL), verhuizen naar een nieuw model van de dienst, het internet, web browsers en zoekmachines, draai-van-de-millennium opwinding, Google en Yahoo !, andere zwaar verhandelde sites, draadloze apparaten, kennisproductie, Watson en collega's, geschiedenis sloopkogel, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.  

Hoofdstuk 11 Intelligente machine leven - Imagining een kunstmatige mens, de eerste stappen in de richting van kunstmatige intelligentie, hoe Artificial Intelligence studie begon, waardoor deze kennis om te werken, Ray Kurzweil: profeet van Kunstmatige Intelligentie, drie benaderingen van menselijke cognitie, reverse engineering van de hersenen, robots, nano-sized robots, zullen robots overleven mensheid ?, geen zekerheid dat de mensheid de juiste beslissingen zal maken, robots aan de redding, hoe denken tijdens deze periode kan worden betaald.

Bijlage: Bijkomende grafieken en tabellen, Diagram differentiëren instellingen, op de grote geschiedenis en de vijf tijdperken van de beschaving, hoe de drievoudige bestaan ??bestaat, een alternatief stelsel van drempels en historische keerpunten

Hoe het verhaal zich ontvouwt:

This is a book of world history. As conceived here, world history is the story of civilization. It excludes events that happened before civilized societies appeared or in tribal societies outside of civilization. It also excludes natural history. Essentially, civilized societies are those that have written language. History is the story of events that are known from those written records; and world history includes events happening in literate societies throughout the earth.

This particular book tells the history of civilized societies in chapters 4 through 8. Chapter 11 continue the story into the future to the extent that this was unknown at the time of writing. Chapter 2 is also part of the history; it describes events at the beginning of each civilization - their creation story, so to speak.

The remaining five chapters are about the historiography of this book. Chapter 1 discusses broadly how world history should be written, using Toynbee as a principal illustration. Chapter 3 identifies the “religion” of each civilization. Personality and belief are two principal aspects of religion. Chapters 8 and 9 explain the role of “cultural technologies” (communication technologies) in this history. Chapter 9 tells how those technologies were invented or developed. Chapter 8 describes the relationship between the technologies and institutions in society. Chapter 10 tries to predict when a new civilization will arise. What conditions are typically present?

But, again, the story itself appears in chapters 4 through 8, with chapter 11 being an anticipation of how the story will continue. In those chapters, we have a narrative of events concerning the development of society in the four successive periods. Those chapters resemble a standard book of history except that each chapter is focused upon a particular institution rather than the totality of events. For example, chapter 4 is about the institution of government culminating in large empires in the first two centuries A.D. Chapter 5 is about the emergence of Buddhism, Christianity, Islam, and other advanced religions.

in Five Epochs of Civilization, world history is divided into five periods or epochs that are each associated with a civilization. The first civilization describes the period between 3,000 B.C. when civilized societies arose in Egypt and Mesopotamia and the time of Christ. The second civilization describes the period between the time of Christ and 1500 A.D when the Protestant Reformation took place. The third civilization describes the period between 1500 A.D. and 1920 A.D., the aftermath of World War I. The fourth civilization describes the period between 1920 A.D. and 2000 A.D. when the Internet took off. The fifth civilization which began in the 21st century is a still developing age dominated by computer technology.

Communication technology plays a key role in shaping the successive civilizations. Each civilization begins with an emerging technology that becomes the dominant mechanism of public communication during the epoch. And so, the first civilization is associated with writing in its primitive, ideographic form; the second civilization, with alphabetic writing; the third civilization, with printing; the fourth civilization, with electronic recording and broadcasting; and the fifth civilization, with computer-based communication such as the Internet.

Each type of communication technology fosters the development of a particular institution. For the first civilization, it is the institution of government; for the second civilization, world religion; for the third civilization, commerce and secular education; for the fourth civilization, the news and entertainment industry; and, for the fifth civilization, the Internet and perhaps other institutions. These successive institutions each exercise power in the society. Although the newest one is dominant, they work in combination with each other to produce an increasingly pluralistic society in which power is divided. The history of each epoch describes power struggles and other activities involving the various institutions.

This type of world history is intended to be a creation story about the various institutions that have appeared over time in our highly complex society. It is not a history of political events or a chronicle of great nations as some histories are. Its story is not limited to the history of western people. It does not explain why some people are stronger or more successful than others. Instead, it uses the twin aspects of communication technology and functional institutions as a skeleton for creating the history. This focuses the history upon objective conditions more than some others. While this book asserts that the histories of populous nations should receive their fair share of space in books of world history, it also directs greater attention to events and developments that created our modern world.

Being a creation story, Five Epochs of Civilization pays particular attention to the formative experiences of a particular institution in the epoch of its initial development. For example, since world religion “detaches” from the social matrix in the second epoch of world history to became a powerful institution, the history of this epoch is focused upon religion exclusively. Even though religion continues in a fully developed form in subsequent epochs, its story does not continue into that period of time. The same is true of government with respect to the first epoch; of commerce and education with respect to the third epoch, etc. The historian’s power to select significant events is therefore focused upon the creation of institutions in society rather than some other aspect of human experience, which may be a limiting factor.


BIG GESCHIEDENIS

Sommige bestaande modellen van Big History zijn de volgende

 (a) David Christian's, Maps of Time: An Introduction to Big History, gepubliceerd in 2004

(b) Cynthia Stokes Brown's Big History: Van de Big Bang tot het heden, gepubliceerd in 2007

 (c) William McGaughey Geschiedenis van de Triple Bestaan, gepubliceerd in 2015

 

A. Het verhaal ontwerp voor Maps David Christian's of Time: An Introduction to Big History, gepubliceerd in 2004:

Inhoudsopgave:

Introductie - "grote geschiedenis" - te kijken naar het verleden op alle tijdschalen, structuur en organisatie, voor en tegen grote geschiedenis,

DEEL I levenloze UNIVERSE

Hoofdstuk 1 De eerste 300.000 jaar: de oorsprong van het heelal, de tijd en de ruimte - het probleem van het begin, vroeg wetenschappelijke rekeningen van het heelal, de big bang: van primordiale chaos bij de eerste tekenen van de orde, bewijs voor big bang kosmologie, relativiteit en nucleaire fysica, kosmische achtergrondstraling, andere vormen van bewijs, hoe betrouwbaar is big bang kosmologie ?, opmerking over exponentiële notatie, samenvatting

Hoofdstuk 2 Oorsprong van de sterrenstelsels en sterren: het begin van complexiteit - het vroege heelal en de eerste sterrenstelsels, een kosmologische menagerie: zwarte gaten, quasars, en de donkere materie, het leven en de dood van sterren, creatie van onze zon, de omvang van het heelal, samenvatting

Hoofdstuk 3 Oorsprong en de geschiedenis van de aarde - het zonnestelsel, de vroege aarde kernsmelting en koeling, het bewijs over de vroege aarde, het ontstaan van de moderne geologie, Wegener en de moderne theorie van de platentektoniek, een korte geschiedenis van de aarde en de atmosfeer, samenvatting

DEEL II HET LEVEN OP AARDE

Hoofdstuk 4 De oorsprong van het leven en de theorie van de evolutie - het leven: een nieuw niveau van complexiteit, Darwin en de evolutietheorie, de oorsprong van de moderne evolutietheorie, het bewijs van de evolutie door natuurlijke selectie, het begin van het leven op aarde, samenvatting

Hoofdstuk 5 De evolutie van het leven en de biosfeer - diversiteit en complexiteit, de Archean tijdperk: de leeftijd van bacteriën, de Proterozoic tijdperk: nieuwe vormen van complexiteit, de Cambrische explosie: van de microkosmos van de macrokosmos, zoogdieren en primaten, evolutie en de aarde de geschiedenis: "Gaia", individuele soorten en hun geschiedenis, samenvatting

DEEL III VROEGE menselijke geschiedenis: vele werelden

Hoofdstuk 6 De evolutie van de mens - de menselijke geschiedenis: een nieuw niveau van complexiteit, het uitleggen van de verschijning van de mens, bewijzen en argumenten: de bouw van het verhaal van de menselijke evolutie, primaat en hominine stralingen, primaat erfgoed bipedalism en de eerste hominines, instrument gebruik en vlees eten: Homo habilis, grotere hersenen en varieert: homo ergaster en Homo erectus, voormenselijke homines van de afgelopen miljoen jaar, samenvatting

Hoofdstuk 7 Het begin van de menselijke geschiedenis - de evolutie van de menselijke taal, wanneer begint de menselijke geschiedenis begint ?, Afrikaanse afkomst: de eerste 200.000 jaar, een aantal regels van collectief leren, paleolitisch lifeways, "extensivering: migraties van de Boven-Paleolithicum en de effecten daarvan, de menselijke impact op de biosfeer, samenvatting

DEEL IV het Holoceen: FEW WORLDS

Hoofdstuk 8 Intensivering en de oorsprong van de landbouw - het Holoceen periode van de menselijke geschiedenis, het einde van de laatste ijstijd, drie werelden, wat is de landbouw ?, domesticatie, chronologie en geografie van de vroege domesticatie, de oorsprong van de landbouw, verklarend "prime movers "in de neolithische revolutie, culturele en ecologische preadaptations know-how; klimatologische veranderingen, demografische druk, en uitwisselingen; bevolkingsgroei, intensivering en specialisatie; de val van sedentair leven, een algemene verklaring voor agrarische oorsprong ?, vroeg agrarische lifeways, technologieën: tuinbouw, niet de landbouw, dorpsgemeenschappen, hiërarchieën of gelijkheid ?, relaties met andere verenigingen, agrarische gevolgen, samenvatting

Hoofdstuk 9 Van macht over de natuur om de macht over mensen: steden staten, en "beschaving" - sociale complexiteit, intensivering: nieuwe manieren van de winning van middelen uit de natuurlijke wereld, het verschuiven van de teelt, de 'secundaire producten revolutie ", irrigatie, andere innovaties, bevolking groei, hiërarchie: opkomende ongelijkheid in rijkdom en macht, aanwijzingen van nieuwe ongelijkheden, nieuwe vormen van macht en controle: de macht op basis van de toestemming, de eerste grote steden, de eerste staten: macht gebaseerd op dwang, arbeidsverdeling; bureaucratie, boekhouding, en schrijven; legers en belastingen, "-tribute nemen" samenlevingen, samenvatting

Hoofdstuk 10 Lange trends in het tijdperk van de agrarische "beschavingen" - nieuwe vormen van diversiteit, netwerken van de uitwisseling, op lange termijn trends, het toenemende aanbod van de macht van de agrarische beschavingen, schaal als een bron van innovatie, groei van de bevolking, luidt als bronnen van accumulatie; uitwisseling, handel en verstedelijking; tarieven van de innovatie, samenvatting

DEEL V: de moderne tijd: ONE WORLD

Hoofdstuk 11 Het naderen van de moderniteit - de wereld aan de vooravond van de moderniteit, de moderne revolutie, bevolkingsgroei, technologische virtuositeit, toegenomen politieke en militaire macht, getransformeerd lifeways, nieuwe denkwijzen, versnelling, theorieën van de moderniteit, de bevolkingsgroei en de tarieven van innovatie, een aantal mogelijke trekkers, demografische theorieën, idealistische theorieën, theorieën commerciële, sociale structuur theorieën, de omvang en de synergie van uitwisselingsnetwerken, samenvatting

Hoofdstuk 12 Globalisering, commercialisering en innovatie - de postklassiek Malthusiaanse cyclus: vóór de veertiende eeuw, commercialisering en de impact ervan, de vroegmoderne Malthusiaanse cyclus: de veertiende tot de zeventiende eeuw ', patronen van groei en innovatie, de impact van de commercialisering in de zijrivier samenlevingen, de nieuwe wereldwijde topologie: de veranderende rol van Europa, de veranderende topologie van de wereldwijde beurzen, de impact van de wereldwijde beurzen in Europa, een wereld rijp voor transformatie ?, samenvatting

Hoofdstuk 13 Geboorte van de moderne wereld - economische revolutie in Groot-Brittannië, de maatschappelijke context, landbouw, industrie, politieke revolutie in Frankrijk, culturele revolutie, de tweede en derde golven, samenvatting

Hoofdstuk 14 De grote versnelling van de twintigste eeuw - versnelling, veranderingen in de menselijke samenleving, golven van innovatie in de twintigste eeuw, de schepping: de consument het kapitalisme en de nieuwe lifeways, de tegenstellingen van het kapitalisme: ongelijkheid en de armoede, de vernietiging van de traditionele lifeways, de vernietiging van traditionele zijrivier rijken, conflicten, veranderingen in de menselijke betrekkingen met de biosfeer, samenvatting

DEEL VI: PERSPECTIEVEN OP DE TOEKOMST

Hoofdstuk 15 Futures - na te denken over de toekomst, de nabije toekomst: de komende honderd jaar, de middelste toekomst: de volgende eeuwen en millennia, de verre toekomst: de toekomst van het zonnestelsel, de melkweg en het heelal, samenvatting

Bijlagen - dating technieken, chronologieën en tijdschema's; de bouw van een moderne tijd lijn, het begrijpen van grote tijdschema, de kern verhaal, een chronologie voor de hele tijd, de geschiedenis van de aarde en het leven op aarde, de paleolithische tijdperk van de menselijke geschiedenis, het Holoceen tijdperk van de menselijke geschiedenis, de geologische tijdschaal; chaos en orde

Hoe het verhaal zich ontvouwt:

David Christian heeft een geschiedenis van alles geschreven in het universum vanuit een menselijk perspectief, natuurlijk. De zes delen scheiden de uiteenlopende sferen van het bestaan.

Deel I gaat over de schepping van het fysieke universum. Het eerste hoofdstuk richt zich op de Big Bang en de onmiddellijke nasleep waarin materie en energie werd gescheiden. Het tweede hoofdstuk richt zich op de vorming van sterren, die ook betrekking heeft op het ontstaan ??van zwaardere elementen. Het derde hoofdstuk richt zich op de aarde. Het vertelt hoe de aarde werd gevormd van materialen rond de zon en hoe het vervolgens een korst en andere geologische kenmerken ontwikkeld.

Deel II betreft het verschijnen van leven op aarde. Het betreft de verspreiding van dieren na de eerste eencellige organismen werden door eukaryotische cellen en meercellige organismen. De evolutietheorie wordt uitgelegd hoe het leven ontwikkelde een verscheidenheid van vormen. Grotere en meer complexe vormen van planten en dieren werden toegevoegd aan de mix van soorten. Levende wezens zijn nauw verwant aan de veranderende omstandigheden van de aarde; en de aarde zelf werd inhoudelijk beïnvloed door het bestaan van leven op het oppervlak.

Deel III vernauwt de bespreking van leven aan de menselijke soort. Hoe heeft Homo sapiens evolueren van andere soorten? Wat waren de stappen die in de richting van de mensheid, zoals blijkt uit de fossiele overblijfselen. Het zesde hoofdstuk heeft betrekking op de fysiologische ontwikkeling van de mensheid in de loop van de evolutie. Het zevende hoofdstuk behandelt de cultuur van de primitieve mens. Het heeft betrekking op de menselijke migratie uit Afrika, het verwerven van talenkennis, het creëren van stenen werktuigen, patronen van migratie en handel, de aanpassing aan veranderende klimaat, en de impact van de jacht op andere soorten van leven.

Deel IV is een geschiedenis van de vroege "Holoceen" tijdperk die ongeveer 11.500 jaar geleden gestart en blijft de huidige. De belangrijkste gebeurtenis was de ontwikkeling van de landbouw, die de voedselproductie opgevoerd en liet meer mensen om te leven op een bepaalde hoeveelheid land. Sommige dieren werden gedomesticeerd. Door de toegenomen productie van levensmiddelen, de mensheid kon samenkomen in steden. Stedelijke leven veranderde het karakter van de samenleving. Samenleving werd meer sterk gestratificeerd per klasse. Mensen leefden in permanente huisvesting. Schrift werd uitgevonden. Als de mensheid ingetogen natuur door haar technologieën, machtsstrijd geïntensiveerd tussen menselijke gemeenschappen of staten. Er waren netwerken van de handel.

Deel V is getiteld "de moderne tijd", die, op zichzelf, betekent weinig, behalve dat dit tijdperk is dicht bij onze eigen tijd. De ondertitel "One World", suggereert dat de menselijke bevolking groeit en het transport technieken te verbeteren, de regionale verschillen tussen verspreide volken verdwijnen als een mondiale cultuur zich ontwikkelt. Wat zijn enkele kenmerken van de moderne tijd? Verspreide volkeren op aarde werd bewust van elkaar door ontdekkingsreizen en handel. Religieuze ideologieën gaf manier om een ??geloof in de natuurwetenschappen. Technologische vooruitgang bracht toegenomen materiële welvaart en bevolkingsgroei, maar maakte oorlogen meer dodelijk. De hoeveelheid informatie sterk toegenomen. Vermogen aangetrokken in de richting van de knooppunten van het commerciële uitwisseling. Werd de Europese cultuur dominant. De industriële revolutie geproduceerde politieke, sociale en culturele veranderingen. De veranderingen hebben versneld in de 20e eeuw. Menselijke bewoning bedreigd leven in de biosfeer.

Deel VI is gewijd aan voorspellingen van de toekomst. Het begint met het citeren onzekerheid in dergelijke voorspellingen. In de komende honderd jaar, kan de mensheid grote milieu-uitdagingen aan te gaan. Natuurlijke hulpbronnen worden sneller dan ze kunnen worden bijgevuld gebruikt. In de komende eeuwen kan Mathusian overbevolking bedreigen het voortbestaan van de menselijke soort. De mensheid kan proberen om de ruimte te bewonen. In de verre toekomst, weten we dat de zon sterk zal groeien in omvang als zijn nucleaire brandstof wordt besteed. Voorwaarden op aarde ondraaglijk warm worden. Uiteindelijk kan het universum zelf verdwijnen in een zwart gat.

Christian's boek niet stilstaan ??bij de politieke gebeurtenissen. Het perspectief is niet beperkt tot de westerse wereld. Net als zijn mentor William McNeill en de World History Association, Christian hecht groot belang aan de contacten tussen de verschillende maatschappijen op aarde via handel, migratie en culturele uitwisseling. Er is minder nadruk op de interne dynamiek van life-cycle verandering die Toynbee en anderen suggereren drives wereldgeschiedenis.
Christian vindt een verbindende factor tussen de ongelijksoortige gebieden ervaring niet alleen in de matrix van tijd en ruimte, maar ook bij het bepalen van "complexiteit" en energiestromen of energieverbruik per eenheid ruimte. Grote geschiedenis toont progressie richting toegenomen complexiteit en energiestroom verplaatsen van de grote plaatsen in de ruimte voor het menselijk lichaam en de hersenen.

 

B. Het verhaal ontwerp voor grote geschiedenis Cynthia Stokes Brown's, Grote Geschiedenis: Van de Big Bang tot het heden, gepubliceerd in 2007:

Inhoudsopgave:

Deel I De diepten van tijd en ruimte

Hoofdstuk 1 Uitbreiding naar Universe (13,8 miljard - 4,6 miljard jaar geleden) - mist en transparantie, twinkelende sterrenstelsels, de zon / el sol / Helios / Die Sonne, onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 2 Living Earth (4,6 miljard - 5 miljoen jaar geleden) - cellen en het leven processen (3,9-2000000000 jaar geleden), nieuwe cellen en twee-partner seks (1800000000-460,000,000 jaar geleden), planten en het gezicht van de earth (460-250,000,000 jaar geleden), de dieren aan land komen (450-65000000 jaar geleden), dinosaurussen op chimpansees (65-5000000 jaar geleden), onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 3 Human Emergence: één Species (5 Miljoen-35.000 jaar geleden) - van divergentie tot Homo erectus, afstammelingen van Homo erectus, Homo sapiens bewoont de wereld, onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 4 Geavanceerde jagen en verzamelen (35,000-10,000 jaar geleden) - de jacht en het verzamelen van leven, wat deed jager-verzamelaars spreken ?, de stijgende zeespiegel, genetische drift en aanpassing, onbeantwoorde vragen

Deel II Tienduizend Warm Years

Hoofdstuk 5 Vroege Landbouw (8000-3500 BCE) - planten en dieren in de domesticatie, drie kleine stadjes, effecten van vestigen, aanhoudende jager-verzamelaars en nomaden, onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 6 Vroege Cities (3500-800 BCE) - de Sumeriërs, andere stedelijke centra - India, Egypte en China, stedelijke keerpunten, onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 7 De Afro-Euraziatische Network (800 BCE-22 CE) - India, China, Griekenland, Rome; bevolking, milieu, en godsdienst; onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 8 Uitbreiding van de Afro-Euraziatische Network (200-1000 CE) - de centrale kern (200-600), de islam ontstaat en China herstelt (600-1000), de randen en grenzen van de Afro-Euraziatische netwerk, de kosten van de complexiteit, onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 9 Opkomst van de Amerikaanse beschavingen (200-1450 CE) - mensen op het toneel, stedelijke centra in Meso-Amerika, de Maya's en Azteken rijken, stedelijke centra in Zuid-Amerika, de rest van de Amerika, Amerika in het kader van de Afrika-Eurazië, onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 10 Een Afro-Eurazië (1000-1500 CE) - de opkomst en de verspreiding van de Mongolen; Mongolen, toen Mings, in China; Mongolen en daarna in de islamitische wereld, Europa 1000-1500, de marge van de Euraziatische kern, onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 11 Aansluiten van de Globe (1450-1800 CE) - de smeltkroes van Columbus, de eerste ontmoetingen, de wereldwijde uitwisseling, de grote rijken; religie, wetenschap, en oorlog; onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 12 Industrialisatie (1750-2000 CE) - burgerlijke macht, industriële revolutie, het imperialisme en wereldoorlogen 1850-1945, leiderschap van de Verenigde Staten 1945-2000, onbeantwoorde vragen

Hoofdstuk 13 Wat nu? Wat nu? - Een aantal algemene maatregelen, experimenteren met de aarde, bossen, bodem, water, straling, mogelijk op korte termijn scenario's, het universum blijft, onbeantwoorde vragen

Hoe het verhaal zich ontvouwt:

Volgens de inhoudsopgave, is grote geschiedenis verdeeld in twee delen met de titel "de diepten van tijd en ruimte" en "tienduizend warme jaren", dat is de geschiedenis van de mensheid sinds het Neolithicum. Het eerste deel is een vrij standaard rekening van de schepping van het heelal, het zonnestelsel, de aarde, de menselijke soort, en pre-historische menselijke cultuur, verteld in aparte hoofdstukken. Laten we ons concentreren op het tweede deel.

De hoofdstukken vertellen wat de auteur vindt het belangrijk om de menselijke ervaring is in de afgelopen tijd. Vroeg de landbouw en de opkomst van steden, gevoed door de landbouw, zou de belangrijkste gebeurtenissen in de periode 8000-800 BC Na dat, het is allemaal over de regio's en netwerken. Netwerken zijn verbindingen tussen afzonderlijke gemeenschappen opgericht door handel, migratie en uitwisseling van ideeën. De uiteindelijke ontwikkeling is voor degenen aparte gemeenschappen om te fuseren in grotere regionale blokken en voor de mensen van de wereld uiteindelijk een te worden.

Het verhaal oorspronkelijk richt zich op de Afro-Euraziatische netwerk - met andere woorden, wat vroeger te noemen "de Oude Wereld". In dat kader hebben we geschiedenis van India, China, Griekenland en Rome met een toename van de bevolking en religie wereld begint te verspreiden. De periode tussen 200 en 1000 na Christus wordt gekenmerkt door "uitbreiding van de Afro-Euraziatische netwerk". Hier nomadische indringers vernietig de west Romeinse rijk, terwijl Byzantium blijft, de religie van de islam wortel schiet, is de Zijderoute gevuld met handelaren, de Vikingen zwerven Noord-Europa, en de Afrikaanse koninkrijken ontstaan. De grote gebeurtenis, gereserveerd voor het volgende hoofdstuk, is wanneer Euraziatische volkeren haak met de Amerika's en het netwerk uitbreidt. Dit betreft in eerste instantie het verhaal van pre-Columbiaans Amerika, de Maya's en Azteken rijken, rijken in Zuid-Amerika, de Indische Stammen van Noord-Amerika, en de uitwisseling tussen de oude en nieuwe werelden.

Nu hebben we een sterkere integratie van de regionale culturen, te beginnen met de Afro-Euraziatische bloc. De Mongolen spelen een belangrijke rol bij de invoering van de Chinese cultuur in contact te komen met de christelijke en islamitische wereld. De zwarte pest, van oorsprong uit China, decimeert Europese populaties. De Ming-dynastie ontruimt de Mongolen, de wederopstanding van de traditionele Chinese overheid. Nieuwe islamitische rijken zich voordoen in het westen van Azië en Afrika. Westerse christelijke kruisvaarders proberen te heroveren het Heilige Land, universiteiten gevestigd zijn, en nieuwe technologieën zoals het afdrukken worden geïntroduceerd.

Populatie van de aarde raken echt in de periode geïntegreerd tussen 1450 en 1800 AD Nieuwe handelsroutes worden gelegd tussen Europa en China en tussen Europa, Afrika en Zuid-Amerika, die de handel in slaven te betrekken. Spaanse avonturiers veroveren de Azteken en de Inca rijken. Het Spaans, Portugees, Nederlands, Frans, en Britse gebouwd koloniale rijken in de Amerika. De Ottomaanse Turken en Safavid Perzen bouwen rijken in Zuidwest-Azië, terwijl de Habsburgers domineren Europa. Gevestigde religies geconfronteerd met uitdagingen van de wetenschap en de protestantse Reformatie.

De belangrijkste historische stroom in de periode tussen 1750 en 2000 AD zorgen industrialisatie. De opkomst van de commerciële cultuur in Europa, politieke hervormingen, en de versterking handel een prelude op de technologische ontwikkelingen die in eerste instantie vond plaats in Groot-Brittannië als stoomkracht werd aangewend om productieprocessen en het transport. Industriële productie gedestabiliseerd lokale economieën. Stoomboten en spoorwegen bewogen mensen en goederen efficiënter naar verre plaatsen. De verschuiving van de macht aan de geïndustrialiseerde Europa geleid tot intensievere concurrentie tussen de leidende naties; en dat heeft geleid tot de Eerste Wereldoorlog en daarna naar de Tweede Wereldoorlog, zowel suïcidaal oorlogen. In de jaren 1940 en 1950, de toonaangevende westerse mogendheden onafhankelijkheid verleend aan hun voormalige koloniën. Toch bleef er een grote ongelijkheid van rijkdom.

Het laatste hoofdstuk van Brown's boek gaat over de toekomst. Vanuit een mondiaal perspectief, hebben de menselijke bevolking sterk gestegen als voedsel prijzen zijn gedaald. Mensen worden steeds beter opgeleid. En toch zijn er zorgen over de uitputting van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Opwarming van de aarde kan het klimaat destabiliseren. De bossen, bodem, en de bronnen van schoon water raken uitgeput. Straling van radioactief afval bedreigt de volksgezondheid. Terwijl de mensheid worstelt om deze mondiale uitdagingen aan te gaan, de grotere heelal blijft stabiel in termen van menselijke levensduur, misschien wel het aanbieden van een ontsnapping uit calamiteiten op aarde.

Al met al, dit boek volgt de heersende lijn van wereld-historische analyse dat externe contacten in plaats van interne ('life cycle') de dynamiek van de drijvende kracht achter de historische verandering maakt. De nadruk ligt op steeds grotere cirkels van contact en communicatie.

 

C. Het verhaal ontwerp voor William McGaughey Geschiedenis van de Triple Bestaan, gepubliceerd in 2015

Inhoudsopgave:

Hoofdstuk 1 Oorsprong van de kosmos - De oerknal en quarks, gebeurtenissen van de eerste drie minuten, kosmische verhalen, de leeftijd van de straling, chemische structuren, stervorming, hoofdreeks sterren, rode reuzen, witte dwergen en neutronensterren, binaire sterren , pulsars en zwarte gaten, de grootte van de sterren en elementaire gewichten, hoe materie wordt verspreid in de ruimte, donkere materie en donkere energie, wetende evenementen op dit niveau van grootte, in de grotere gebieden van de ruimte, wat voor soort van wordt is gemaakt tijdens deze periode.

Hoofdstuk 2 De aarde en het zonnestelsel - De huidige situatie, hoe het zonnestelsel is gemaakt, de acht planeten, hoe de maan van de aarde is gemaakt, de vorming van de aarde, de aarde, de chemische samenstelling, de chemie van het oppervlak en het interieur rock, de aanwezigheid van water, het verschuiven van landmassa's, de supercontinents, periodes van opwarming en ijsvorming, de invloed van het leven op geologische processen, vrijlating van zuurstof, resten van planten en dieren leven, massaal uitsterven en andere bedreigingen, recente cycli temperatuur, wat voor soort van wordt is gemaakt tijdens deze periode, de huidige regeling van het water en land op het aardoppervlak.

Hoofdstuk 3 Life verschijnt op aarde - de kenmerken van het leven, hoe het leven zou kunnen zijn begonnen; DNA, RNA, aminozuren en eiwitten; prokaryotische en eukaryotische cellen, zuurstof en ijzer, biologische classificaties, geologische perioden, de pre-Cambrium, de Cambrische explosie; het Ordovicium, Siluur en Devoon periodes; het Carboon, het Perm periode en uitsterven, de Trias, de leeftijd van de dinosaurussen, het Krijt, de beklimming van de zoogdieren, de laatste dertig miljoen jaar, wat voor soort van wordt is ontstaan tijdens deze periode.

Hoofdstuk 4 De menselijke soort verschijnt - Een zoektocht naar onze voorouders, onze primaat familieleden, sommige van onze pre-menselijke voorouders, voorouders uit de periode tussen 7 miljoen en 4 miljoen jaar geleden, Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus, Homo heidelbergensis, Neanderthalers , Homo sapiens, onze Afrikaanse oorsprong, omvang van de hersenen als een indicator van de menselijke mogelijkheden, Homo sapiens wordt verspreid naar andere delen van de wereld, wat DNA zegt van ras en etnische relaties, de drie rassen en verschillende etniciteiten, veranderingen binnen de menselijke populatie in historische tijden, wat voor soort van wordt is ontstaan ??tijdens deze periode.  

Hoofdstuk 5 Het begin van de menselijke cultuur en denken - Bederfelijke en onvergankelijke gedachten, stenen werktuigen, stenen speren; kleding, onderdak, en decoratieve versieringen; beeldende kunst, paleolitisch cultuur, het leven in de jager / verzamelaars samenlevingen, neolithische cultuur, een glimp van Neolithische leven in West-Europa, gedomesticeerde dieren, het begin van de landbouw, de tussenkomst van het menselijk denken in de evolutie van planten- en diersoorten, aanduidingen van religie, orale cultuur, de woorden van de talen, het menselijk lichaam vormen spraak, talen van de wereld, hoe dacht werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 6 Het eerste tijdperk van de beschaving: de ontwikkeling van de keizerlijke regering - Wanneer en waar de eerste beschaafde samenlevingen verscheen, opkomst van een nieuw soort gemeenschap, ideografisch schrijven, monarchieën, de eerste rijken: Egypte en Sumer, mideastern rijken van de 2e millennium voor Christus , Nomadische invasies, de militaire strijd in het Midden-Oosten, opkomst van Rome als een wereldmacht, Hunnish uitbarstingen, de voortzetting van het Romeinse rijk in het oosten; de Parthen, Kushan en Sasanian rijken; India, China, Zuidoost en Oost-Azië, pre-Columbiaans Amerika, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 7 De tweede tijdperk van de beschaving: de ontwikkeling van de wereld religie - Drie etappes in de religie, een verschuiving in de aard van de eredienst, de invoering van alfabetische schrijven, filosofen en profeten van de Axial Age, het monotheïsme van Ichnaton en Mozes, Joden onder buitenlandse regel, het vroege christendom, theologische controverses, de ontwikkeling van de westerse kerk, de macht van de Roomse kerk, het orthodoxe christendom, de latere Perzische religie, de religie van de islam, islamitische rijken, de hindoeïstische en boeddhistische religies, de verspreiding van de Indiase godsdienst land buiten India, religie in het zuidoosten en Oost-Azië, een andere wereld tendens, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 8 Het derde tijdperk van de beschaving: de ontwikkeling van de handel en het onderwijs - ontdooien godsdienstige overtuiging, het zien van de revolutie, de introductie van de boekdrukkunst, het begin van de commerciële organisatie in Europa, Luthers protest, het verband tussen rijkdom en de kunsten, commerciële rivaliteit tussen de Noord-Atlantische naties, koloniale handel, de opkomst van de machines, de handel de concurrentie in een industrieel tijdperk, industriële Amerika, de arbeidersbeweging, universeel onderwijs, literaire en artistieke stijl, een nieuwe manier van verkopen, kranten als voertuigen voor de verkoop, waardoor de machine , het ontrafelen van de westerse kolonialisme, materialisme en desintegratie, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 9 Het vierde tijdperk van de beschaving: de ontwikkeling van nieuws en entertainment - Een gewicht opgeheven van onze schouders, entertainment tot in de 20e eeuw, amateur en professionele sport, producties op Broadway, raciaal stijl muziek, communicatietechnologie transformeert entertainment, hoe de technologie van de geluidsopname is ontwikkeld, opgenomen muziek, hoe de technologie van de films werd ontwikkeld, een korte geschiedenis van speelfilms, hoe de technologie van radio-omroep is ontwikkeld, een korte geschiedenis van de radio-omroep, hoe de technologie van televisie is ontwikkeld , een korte geschiedenis van de televisie-industrie, sportuitzendingen, gokken, narrowcasting, computer-gegenereerde entertainment, vermaak gaat internationaal, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.

Hoofdstuk 10 De eerste periode van de beschaving: de ontwikkeling van computers - De vroege dagen, mainframe computers, Silicon Valley, microcomputers, Microsoft en de software-industrie, de verhuizing naar computernetwerken, CompuServe en The Source, andere computernetwerken, ontstaan of America OnLine ( AOL), verhuizen naar een nieuw model van de dienst, het internet, web browsers en zoekmachines, draai-van-de-millennium opwinding, Google en Yahoo !, andere zwaar verhandelde sites, draadloze apparaten, kennisproductie, Watson en collega's, geschiedenis sloopkogel, hoe gedachte werd gevorderd tijdens deze periode.  

Hoofdstuk 11 Intelligente machine leven - Imagining een kunstmatige mens, de eerste stappen in de richting van kunstmatige intelligentie, hoe Artificial Intelligence studie begon, waardoor deze kennis om te werken, Ray Kurzweil: profeet van Kunstmatige Intelligentie, drie benaderingen van menselijke cognitie, reverse engineering van de hersenen, robots, nano-sized robots, zullen robots overleven mensheid ?, geen zekerheid dat de mensheid de juiste beslissingen zal maken, robots aan de redding, hoe denken tijdens deze periode kan worden betaald.

Bijlage: Bijkomende grafieken en tabellen, Diagram differentiëren instellingen, op de grote geschiedenis en de vijf tijdperken van de beschaving, hoe de drievoudige bestaan ??bestaat, een alternatief stelsel van drempels en historische keerpunten

Hoe het verhaal zich ontvouwt:

Deze 'Big History' boek vertelt het verhaal van drie typen bestaan - materie, leven en denken - die werden elk gecreëerd en ontwikkeld om onze huidige wereld te produceren. Kwestie voorop. Het leven groeit uit. Dan groeit denken uit het leven. Hun gezamenlijke verhaal wordt verteld in in elf hoofdstukken als de drie soorten wezens achtereenvolgens ontstaan.

De eerste twee hoofdstukken vertellen hoe materie geboren en ontwikkeld. Eigenlijk is het complete verhaal verteld in het eerste hoofdstuk. De tweede heeft te maken met de ontwikkeling van een klein deel van het materiaal universum - zonnestelsel en aarde. We zijn vooral geïnteresseerd in de aarde, want het is ons huis en omdat de volgende soort wezen - dacht - ontstaat uitsluitend op aarde.

Hoofdstukken drie en vier vertellen het verhaal van het leven. Het complete verhaal is te vinden in hoofdstuk drie. Hoofdstuk vier vertelt hoe de menselijke soort ontwikkeld. Dus nogmaals, dit hoofdstuk betreft een deel van alle levende wezens. We zijn vooral geïnteresseerd in de Homo sapiens, want het is ons en omdat we de enige bron van het denken.

Hoofdstuk vijf, bezig met prehistorische cultuur, is een soort kruising tussen leven en denken. De mensheid is ontstaan ??uit een wild artefacten, praktijken en instellingen die zijn gemaakt door het denken en zal later beschavingen ondersteunen produceren. Deze omvatten kleding, landbouw en gesproken taal, alsmede rudimentaire soorten kennis.

Het verhaal van het denken zelf wordt verteld in de hoofdstukken zes tot tien. Dit is de periode van de beschaafde geschiedenis. Met "gedachte", bedoelen we collectieve menselijke gedachte die leidt tot geschreven werken en systemen van kennis in plaats van individuele denken.

De verhalen in de hoofdstukken zes tot tien volgen de regeling van de geschiedenis ontwikkeld in een eerder boek, vijf tijdperken van Civilization. Wereldgeschiedenis is verdeeld in vijf perioden of tijdperken die elk zijn gekoppeld aan een beschaving. De eerste beschaving beschrijft de periode tussen 3000 BC wanneer beschaafde samenlevingen ontstaan in Egypte en Mesopotamië en de tijd van Christus. De tweede beschaving beschrijft de periode tussen de tijd van Christus en AD 1500 toen de Reformatie plaatsvond. De derde beschaving beschrijft de periode tussen 1500 AD en AD 1920, de nasleep van de Eerste Wereldoorlog I. De vierde beschaving beschrijft de periode tussen AD 1920 en AD 2000, toen het internet nam af. De vijfde beschaving, die in de 21e eeuw begon is nog in ontwikkeling leeftijd gedomineerd door computertechnologie.

Communicatie technologie speelt een belangrijke rol in het vormgeven van de opeenvolgende beschavingen. Elke beschaving begint met een opkomende technologie die het dominante mechanisme van publieke communicatie wordt tijdens het tijdperk. En ja, de eerste beschaving wordt geassocieerd met het schrijven in zijn primitieve, ideografisch vorm; de tweede beschaving, met alfabetische schrijven; de derde beschaving, met druk; de vierde beschaving, met de elektronische registratie en uitzending; en de vijfde beschaving, met een computer-based communicatie zoals internet.

Elk type communicatietechnologie bevordert de ontwikkeling van een bepaalde instelling. Voor de eerste beschaving, is de instelling van de overheid; voor de tweede beschaving, godsdienst wereld; voor de derde beschaving, de handel en seculier onderwijs; voor de vierde beschaving, het nieuws en entertainment-industrie; en, voor de vijfde beschaving, het internet en misschien ook andere instellingen. Deze opeenvolgende instellingen elke macht uit te oefenen in de maatschappij. Hoewel de nieuwste is dominant, ze werken in combinatie met elkaar om een ??steeds pluriforme samenleving te produceren. De geschiedenis van elk tijdperk beschrijft machtsstrijd en andere activiteiten met betrekking tot de verschillende instellingen.

Het elfde hoofdstuk is een poging om te onderscheiden toekomstige geschiedenis. Het richt zich op kunstmatige intelligentie en robotica en ook de botsing tussen bevolkingsgroepen en de omgeving van de aarde. Dacht hier wordt gemechaniseerd.

Deze benadering van grote geschiedenis associeert de voortgang van het denken met historische gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen de menselijke samenleving. Aan de ene kant, de communicatie-technologie is een apparaat om het menselijk denken te zenden. Aan de andere kant, dacht zich ontwikkelt in de context van de gebeurtenissen die plaatsvinden in de menselijke samenleving. Zodat de nadruk ligt op de ontwikkeling van de samenleving in plaats van op individuele creatieve acts die nieuwe vormen van denken te ontwikkelen. Collectieve gedachte is onze primaire belang; en dat afhankelijk is van de ontwikkeling van menselijke samenleving.

De periode van de wereldgeschiedenis - tussen 3000 vC en de huidige tijd - twee hoofdsegmenten met betrekking tot de ontwikkeling van het denken. Het eerste segment, bestaande uit de eerste twee beschavingen, is gericht op schriftelijke manuscripten. Kennis wordt uitgedrukt in een dergelijke vorm. Het tweede segment, omvattende het derde en vierde beschavingen uitdrukt meer in de vorm van machines gedacht. De tiende en elfde hoofdstukken zijn gericht op "denken machines" - computers en robots - die concurreren met de menselijke hersenen en lichaam. Ze kan heel goed domineren onze toekomstige beschaving.

Samengevat, het stelsel van Big History in Geschiedenis van de Triple Bestaan volgt een standaard script met betrekking tot de verhalen van de materie en het leven, maar een andere benadering dan de meeste als het gaat om de menselijke beschaving. Het is niet bezig met politieke gebeurtenissen, materiële leefomstandigheden, en dergelijke, maar eerder met de voortgang van het denken als een soort van zijn als de menselijke geschiedenis zich ontvouwt.

 

De World History Association en wat er mis is met de Amerikaanse hoger onderwijs

De regeling van de wereldgeschiedenis is essentieel, zowel voor de studie van grote geschiedenis en de wereldgeschiedenis zelf. Wereldgeschiedenis - de menselijke geschiedenis - is de laatste fase van de grote geschiedenis, volgende verhalen gebaseerd op de fysische en biologische wetenschappen. Als je kijkt naar het ontwerp van Peter Stearns 'wereldgeschiedenis en de grote geschiedenis van David Christian en Cynthia Stokes Brown, zul je bepaalde veronderstellingen zien over de geschiedenis van de mensheid die terug te voeren naar William McNeill, een pionier van de wereld-geschiedenis studies wiens standpunten sterk van invloed op de World History Association.

Zoals ik het zie, de belangrijkste veronderstelling is dat de contacten tussen de verschillende maatschappijen rijden wereldgeschiedenis. Een maatschappij neigt hetzelfde blijven tenzij het wordt veranderd door invloeden van buitenaf die samenleving. En dus, handelsroutes, patronen van de migratie, de activiteiten van de missionaire godsdiensten en andere materiële en culturele uitwisselingen zou een centraal punt van de geschiedenis. Wereldgeschiedenis zou draaien rond de zogenaamde "netwerken van uitwisseling" of trading hubs. Ik ontken niet dat deze dingen zijn belangrijk, maar denk wel dat wereld historici beïnvloed door McNeill te veel nadruk op hen.

Een andere manier van kijken naar beschavingen, verdedigd door Oswald Spengler en Arnold Toynbee, zou zijn om beschavingen te zien als levende organismen die stijgen en dalen volgens een interne dynamiek. Als het leven zelf wordt beheerst door deze dynamische, dus menselijke samenlevingen worden beheerst door de dynamiek van de macht die ervoor zorgen dat bepaalde instellingen te zwak worden na een bepaalde tijd. Deze instellingen worden dan vervangen door anderen die de cyclus te herhalen. Dergelijke veranderingen hebben weinig te maken met externe invloeden die grotendeels onvoorspelbaar zijn. Mijn eigen interesse in beschavingen werd grotendeels geïnspireerd door Spengler en Toynbee, met name de laatste, dus ik natuurlijk omarmd hun regeling.

Ik schreef mijn boek, vijf tijdperken van de beschaving, in 1998 en 1999 en gepubliceerd in het eerste jaar van het nieuwe millennium. Terwijl ik over het algemeen aanvaarde opvatting Toynbee's van beschavingen, mijn definitie was heel anders. In plaats van het bestuderen van een aantal regionale beschavingen (zoals het oude Egypte of China), zag ik de verschillende beschavingen als stadia van een enkele wereldwijde beschaving die op een soortgelijke manier de loop der tijd ontwikkeld. Elk werd bestuurd door een interne dynamiek die de oorzaak van de beschaving te stijgen en dalen. Mijn schema van de wereldgeschiedenis was heel anders dan anderen, zodat het niet een warme ontvangst van academische historici hebben ontvangen.

In een poging om mijn boek te bevorderen en te verbinden met andere wereld historici, ik aanwezig bij de jaarlijkse conferentie van de World History Association in het noordoosten van de universiteit in Boston, Massachusetts, in juni 2000. Ik gaf ook een kopie van mijn pas verschenen boek Jerry Bentley, redacteur van de vereniging tijdschrift Journal of World History. De conferentie was interessant, maar ook nogal verontrustend, vanuit mijn oogpunt.

Ik toevallig een sessie over normen en richtlijnen bij te wonen voor het onderwijs Advanced Placement cursussen in de wereldgeschiedenis. Deze richtlijnen zijn vastgesteld door een zeven-persoon panel van academische wetenschappers grotendeels afkomstig uit de World History Association. Hun aanbevelingen werden gepubliceerd in een boekje, waarvan een exemplaar kreeg ik bij de WHA conferentie. Van bijzonder belang voor mij was het feit dat de Educational Testing Service van Princeton, New Jersey, tests voor de Advanced Placement cursussen op basis van de richtlijnen die door de commissie zou ontwikkelen. Ik snel zet twee en twee samen tot de conclusie dat de wereldgeschiedenis wordt in een bepaalde vorm wordt bepaald door academische politiek werd gedwongen om te komen. (Zie mijn kritiek op de Advanced Placement richtlijnen voor de wereldgeschiedenis.)

Vanuit een persoonlijk oogpunt, ik was ontmoedigd om te leren dat het Journal of World History mijn boek, vijf tijdperken van de beschaving niet zou herzien, ook al heeft zij een nieuwe regeling van de wereldgeschiedenis die positief door de grote publicaties in Azië, Afrika had ontvangen, en andere delen van de wereld. Het is waar dat ik een amateur geleerde in plaats van een professionele academische en mijn boek niet veel gebruik gemaakt van de werken van andere hedendaagse historici. Maar ik had gehoopt dat historici in verband met de World History Association, geïnspireerd door nieuwsgierigheid en liefde voor het onderwerp, zou willen mijn werk te beoordelen, al was het maar om het te bekritiseren. In plaats daarvan, ze negeerde het volledig.

In het volgende jaar, heb ik deelgenomen aan de jaarlijkse conferentie van een andere organisatie, de Internationale Vereniging voor de vergelijkende studie van de beschaving, gehouden op de Rutgers Newark campus (waar ik ooit had genomen boekhouding en business courses in de richting van een MBA). Er mijn boek werd beoordeeld, maar ongunstig. Zitten in het publiek, had ik de gelegenheid om de argumenten van de recensent, een voormalig voorzitter van de ISCSC weerleggen. In latere jaren woonde ik vergaderingen van deze organisatie in Jamaica, Alaska, Minnesota, Michigan, Louisiana en New Jersey. In feite was ik programma stoel voor de conferentie aan de Tulane University in New Orleans op de 50ste verjaardag van de eerste vergadering van de ISCSC gehouden in Salzburg, Oostenrijk 2011. Arnold Toynbee en andere armaturen had bijgewoond die bijeenkomst in de herfst van 1961.

Ik had graag de World History Association of de Internationale Vereniging voor de vergelijkende studie van beschavingen te bespreken en te debatteren over kwesties met betrekking tot de wereldgeschiedenis of beschavingen. In het bijzonder, kunnen ze debatteren verschillen in het licht van de grote geleerden die deze vakgebieden, Arnold Toynbee en William McNeill gestart. Ze kunnen bespreken, met name of externe invloeden en contacten of de interne dynamiek van de verandering was het belangrijk om de opkomst en ondergang van beschavingen of belangrijke wijzigingen in de samenleving over de hele wereld. Blijkbaar, is de academische wereld niet op die manier niet meer. Het gaat meer om het beheersen van het curriculum dan het stimuleren van nieuwe opvattingen van de waarheid.

Wat ik uit de conferentie 2000 van de World History Association was de volgende: Een klein aantal van de politiek goed verbonden wetenschappers zat op een commissie, onder voorzitterschap van Peter Stearns, dat besloten wat het curriculum van Advanced Placement cursussen in de wereldgeschiedenis zou moeten zijn. De Educational Testing Service ontwikkelde testen op basis van de aanbevelingen van deze commissie. Advanced Placement cursussen in de wereldgeschiedenis en andere onderwerpen worden genomen door middelbare scholieren, die, als zij de tests, ontvangt krediet voor deze opleidingen in de hogescholen dat ze later kunnen bijwonen. Gezien de stijgende kosten van het hoger onderwijs, is er een sterke prikkel voor studenten om Advanced Placement cursussen op de middelbare school te nemen om te voorkomen dat de dure college cursussen. Daarom studenten wanhopig willen deze tests; en daartoe moeten zij onderzoeken welke dan aan de proeven. Veel macht wordt daarom gegeven aan die historici die beslissen dat vraag en het testen organisaties die op zoek naar hen voor curriculum richting.

Honderdduizenden studenten hebben de Advanced Placement cursussen in de wereldgeschiedenis genomen. Peter Stearns, voorzitter van de zeven personen commissie gebeurd om te schrijven en zijn eigen boek van de wereldgeschiedenis, met de titel World History publiceren: Patronen van continuïteit en verandering. Er zijn minstens acht edities geweest. Vanuit het standpunt van de macht, hebben de World History Association en de bijbehorende geleerden zeer succesvol geweest. William McNeill, terecht erkend als een creatieve pionier, is in staat om concurrenten en concurrerende theorieën uit te sluiten van de studie van de wereld geschiedenis. Maar het veld zelf heeft geleden. Om gezond te blijven, moet de geschiedenis meer als de natuurwetenschappen, open voor nieuwe ideeën.

Ik gebeurde persoonlijk kennis te maken met David Kopf, een gepensioneerde hoogleraar geschiedenis aan de universiteit van Minnesota, die gespecialiseerd is in de geschiedenis van India te worden. We nemen samen wandelingen langs de rivier de Mississippi drie of vier keer per jaar. Kopf studeerde bij William McNeill aan de Universiteit van Chicago. Hij leerde ook de wereldgeschiedenis Jerry Bentley, redacteur van het Journal of World History, inmiddels overleden. Proces, patroon, en de periode - David Kopf en een aantal collega's hun eigen twee-volume boek getiteld Vergelijkende geschiedenis van de beschavingen in Azië die zijn eigen techniek van het vergelijken van beschavingen op basis van de "3 P's" heeft gepubliceerd. Hoewel het concept van de grote geschiedenis is verbijsterend om mensen van zijn generatie, Kopf benadert het met nieuwsgierigheid en acceptatie. Voor mij is hij een venster naar het verleden generaties van academici die persoonlijk waren gewijd aan hun onderdanen en wilde de opwinding verspreiden naar anderen.

In juni 2013, David Kopf vertelde me dat de World History Association zou houden haar jaarlijkse conferentie in North Hennepin Community College in Brooklyn Park, Minnesota, een voorstad van Minneapolis, waar ik woon. Ik had net om deze conferentie bij te wonen. Hoewel de lezingen en workshops nuttig gebleven, het evenement was niet zo interessant als het was in de conferentie 2000. Een van de vooraanstaande leden zelfs toegelaten tot me dat eerdere verwachtingen van de organisatie niet was bereikt. Opkomst was naar beneden. De nieuwe president, Craig Benjamin, was een van de belangrijkste voorstanders van deze nieuwe discipline, Grote Geschiedenis, die ook mijn primair belang was. Een zeer geschikt persoon, had hij de eerste conferentie van de Internationale Vereniging van Big History in Grand Rapids, Michigan, in 2012, die ik bijwoonde georganiseerd. Hij en twee andere grote historici had ook geschreven en publiceerde een Big History leerboek.

Ik wil niet suggereren dat haar overdreven controlerende benadering van de wereldgeschiedenis was de reden dat de World History Association leek nu te zijn in verval. Belangrijker is wat ik geleerd van een vrouwelijke professor die een collega van David Kopf was. Ze vertelde me dat de academische wereld was niet meer wat het vroeger was. Een decennium of twee geleden, zou hogescholen en universiteiten hun faculteit aan te moedigen om conferentie van dit soort bij te wonen door het subsidiëren van reizen en aanwezigheid. Tegenwoordig moeten de deelnemers de rekening zelf betalen. In plaats van de nadruk op professionele ontwikkeling, de huidige instellingen voor hoger onderwijs hun geld in twee gebieden: marketing campagnes gericht op aspirant-studenten en de bouw voorzieningen rijke faciliteiten die zou maken deze vooruitzichten willen hun universiteit bij te wonen. Met andere woorden, is het hoger onderwijs steeds meer als een bedrijf dan een plaats van leren. Dat is ook de mening van Noam Chomsky, misschien wel meest vooraanstaande geleerde van Amerika.

Onlangs, een artikel in Forbes Magazine ("Collegegeld tovenaars", 14 augustus 2014), dat het verhaal van waarom college schoolgeld zo snel toenemen geeft las ik. Het artikel richt zich op een nieuwe aanpak van de universiteit opnames en studiefinanciering gepromoot door adviesbureaus, zoals Maguire Associates en Noel-Levitz die workshops geven voor academische beheerders. Traditioneel werd studiefinanciering bedoeld om wetenschappelijk talent te helpen, met een laag inkomen studenten volgen colleges wiens collegegeld konden ze niet anders kunnen veroorloven. De adviesbureaus hebben dit beleid om meer van het geld te geven aan studenten die de lessen kon veroorloven, maar moet een stimulans om een ??college over een andere door middel van collegegeld kortingen wonen veranderd. De adviesbureaus analyseren data om te zien welke prikkels het meest effectief zijn in het overtuigen van financieel welgesteld studenten bij te wonen.

Het artikel beschrijft de techniek: "Noel-Levitz misschien de meest invloedrijke kracht in de prijzen hoger onderwijs die je nog nooit hebt gehoord van zijn, empowerment van wat is uitgegroeid tot een drie-fase, marktverstorende spel voor college beheerders. Eerst, toveren zo hoog een sticker prijs mogelijk voor het collegegeld. Tweede, scholen ploeg een hoop extra geld in student voorzieningen, waaronder country-club extraatjes die buiten rechtvaardigen - en helpen met college ranking die beloning dergelijke largesse. Tot slot, gebruik uw college hulp stapel niet per se te needier studenten te helpen, maar om kortingen aan te bieden aan rijkere kinderen die de rest van die opgeblazen collegegeld prijs zou volledig te betalen lokken. De gemiddelde jaarlijkse kosten voor een vier jaar, private, not-for-profit college is nu $ 41.000 - in vergelijking met $ 33.000 tien jaar geleden - maar het gemiddelde disconteringsvoet voor binnenkomende eerstejaars is 46% ".

Het hoger onderwijs lijkt zijn ziel te hebben verloren. Niet alle opvoeders zijn hebzuchtig manipulators, natuurlijk, maar het systeem stimuleert dergelijk gedrag. Degenen onder ons dom genoeg om echt geïnteresseerd zijn in onderwerpen als de wereldgeschiedenis of grote geschiedenis moeten daarom overwegen andere opties dan het academiejaar een in het kweken van dergelijke gebieden van belang.

Wat dit is kan ik niet met zekerheid zeggen. Echter, de dag van de afrekening zeker komen voor overdreven duur het hoger onderwijs als het rijp is voor het verleden instellingen zoals het pausdom, dat dan het stadium van rijpheid in dwang zijn gegaan. Dit is een cyclisch patroon dat Toynbee en andere historici van zijn overtuiging hebben geïdentificeerd in de wereldgeschiedenis. Er bestaat een grote kans, daarna, voor de andere krachten te ontstaan in de samenleving om de plaats van de gevallen instellingen nemen of iets geheel nieuws te creëren. Ondanks educatieve misbruiken, zal het menselijk intellect altijd behouden een kern van nieuwsgierigheid die wil de waarheid weten. Het is voor ons om te bepalen hoe dat de rente zal worden ontwikkeld.

Contacteer ons

--- terug naar: hoofdpagina ---

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans  

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turks - Pools - Russische  

COPYRIGHT 2015 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.bighistorysite.com/historyplatformk.html